30 november 2011
Nissan Juke

Nissan Juke

Nissan onthult JUKE NISMO Concept

30 november 2011 | Nissan onthult tijdens de Tokyo Motor Show de nieuwe toekomst van Nissan Motorsports, NISMO. Het studiemodel laat zien hoe een premium sportversie van de compacte crossover Nissan JUKE er zou kunnen uitzien.

Met de JUKE NISMO Concept mikt Nissan op autoliefhebbers die op zoek zijn naar een auto met een sportief karakter. De JUKE NISMO Concept is gespoten in de speciale NISMO-kleur Pearl White met rode accenten. De bodykit is ontworpen door de ingenieurs van NISMO die normaliter de carrosserie van raceauto's perfectioneren. Net als die van een raceauto is de bodykit van de JUKE NISMO Concept niet alleen bedoeld om de auto er snel te laten uitzien, maar ook om de prestaties te verbeteren. Nieuwe onderdelen zijn de gewijzigde bumpers voor en achter, de bredere spatborden en de verbrede dorpels.

Nissan Juke

De grille is eveneens opnieuw ontworpen, terwijl de achterspoiler is voorzien van extra zijstukken om de luchtstroom nog efficiënter te sturen. Zelfs de vorm van de buitenspiegels is aangepast om de aerodynamische prestaties te verbeteren en de opwaartse druk zowel voor als achter te verminderen zonder daarbij de luchtweerstand te vergroten.

Vanwege de afname van de opwaartse druk heeft NISMO de JUKE NISMO Concept voorzien van banden met een groter contactoppervlak, om de grip op de weg te verbeteren. Ook de stijlvolle lichtmetalen 19-inchwielen dragen bij aan de verbeterde wegligging. Vanzelfsprekend hebben de specialisten van NISMO zich ook over het onderstel gebogen. Het is verlaagd en stijver gemaakt met onderdelen die in een later stadium zijn te bestellen uit de NISMO-catalogus. Tegelijkertijd is de direct ingespoten 1,6-liter turbomotor voorzien van meer vermogen voor aansprekendere prestaties.

Nissan Juke

De invloed van NISMO is ook terug te vinden in het interieur van de JUKE NISMO Concept. Het stuurwiel, de pedalen, de tellers en de pookknop zijn opnieuw ontworpen om de bestuurder nog meer bij het rijden te betrekken. De snelheidsmeter is rood verlicht en de JUKE NISMO Concept is uitgerust met kuipstoelen.

NISMO heeft het sportieve gevoel verder vergroot door in het interieur veel donkere kleuren toe te passen. De middenconsole is voorzien van een metallic coating om de potentie van de JUKE NISMO Concept te benadrukken.