2 december 2011
Audi A1

Audi A1

Audi A1 Samurai Blue in Tokio

2 december 2011 | Op de Tokyo Motor Show presenteert Audi de A1 Samurai Blue. De opvallende driedeurs Audi A1 is een eerbetoon aan de Japanse voetbalsport. Het unieke exemplaar wordt verkocht en de opbrengst naar een goed doel.

De spelers van het Japanse voetbalelftal staan ook wel bekend als 'Blauwe Samurai'. Zowel het mannen- als het damesteam speelt in de kleuren blauw en wit. Met succes: de Japanse mannen zijn kampioen van Azië en de vrouwen zijn dit jaar zelfs wereldkampioen geworden.

Audi A1

De A1 Samurai Blue is nadrukkelijk geïnspireerd door de sportieve successen van de Japanse voetballers. Hij is uitgevoerd in blauw en wit en daarnaast zijn er rode accenten van de Japanse vlag in het ontwerp opgenomen. De 18-inch lichtmetalen velgen in (Polygon) zijn eveneens rood. Het interieur is grotendeels uitgevoerd in sportief zwart. De stiknaden zijn evenals diverse afwerkingsaccenten (uitstroomopeningen van de ventilatie, matten) afgewerkt in de kleur blauw. De A1 dankt zijn sprintvermogen aan de 90 kW/122 pk sterke 1.4 TFSI-motor. Het eenmalige exemplaar wordt verkocht. De opbrengst gaat naar een goed doel.

In 2012 komt een Limited Edition van de Audi A1 op de markt. Het design daarvan is gebaseerd op dat van de Samurai Blue.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!