26 januari 2017
Volvo V90

Volvo V90

Vijf EuroNCAP sterren voor Volvo V90 en S90

Autozine
26 januari 2017 | De Volvo S90 en V90 zijn de eerste auto's die de maximumscore van zes punten behalen in de Euro NCAP-test voor autonome noodremsystemen voor voetgangers (Autonomous Emergency Braking for Pedestrians, AEB Pedestrian). Bovendien behalen beide modellen de maximale score van vijf sterren in de Euro NCAP-crashtests.
AutoCoach

De testresultaten van de Volvo S90 en V90 overtreffen de scores van alle auto's die vorig jaar zijn getest. De top 3 van hoogste Euro NCAP-scores aller tijden bestaat nu volledig uit Volvo's. De XC90 was de eerste auto die de maximumscore liet noteren in de Euro NCAP-tests van het autonome noodremsysteem voor kop-staartbotsingen (AEB City en AEB Interurban). De S90 en V90 presteerden zoals verwacht en behaalden de maximale score van vijf Euro NCAP-sterren. Het resultaat is voor een groot deel te danken aan de uitgebreide veiligheidsuitrusting van deze nieuwe Volvo modellen.

Volvo V90

Volvo's uitstekende resultaat in de Autonomous Emergency Braking-test is mede te danken aan het geavanceerde City Safety dat tot de standaarduitrusting van alle nieuwe Volvo's behoort. City Safety herkent dag en nacht mogelijke gevaren op het traject van de auto, andere auto's, voetgangers en fietsers.

De AEB Pedestrian-tests van Euro NCAP zijn ontwikkeld om de prestaties van voetgangersdetectiesystemen te meten in drie scenario's waarin overstekende voetgangers een aanrijding niet zouden overleven als het AEB-systeem niet ingrijpt. De tests simuleren veelvoorkomende situaties die in de praktijk voor de voetganger fataal kan aflopen:

  • Een volwassene loopt de weg op aan de bestuurderskant van de auto
  • Een volwassene loopt de weg op aan de rechterkant van de auto (twee tests)
  • Een kind loopt tussen twee geparkeerde auto's de straat op aan de rechterkant van de auto
KwikFit
Volvo V90 aangepast voor modeljaar 2022Volvo V90 aangepast voor modeljaar 2022
15 maart 2021
Volvo V90 nu als T4 Business LuxuryVolvo V90 nu als T4 Business Luxury
11 oktober 2019
Volvo viert jubileum met 90 AnniversaryVolvo viert jubileum met 90 Anniversary
7 juli 2017
Volvo V90 arriveert bij de dealerVolvo V90 arriveert bij de dealer
11 oktober 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum