11 oktober 2006
Volvo V70 (1996 - 2007)

Volvo V70 (1996 - 2007)

Leveringsprogramma Volvo V70 aangepast

Autozine
11 oktober 2006 | De Volvo V70 behoeft geen introductie. De Zweedse estate is in zijn huidige vorm al zes jaar op de markt, maar mede door een aantal tussentijdse opfrisbeurten nog altijd geliefd. Volvo heeft het modelprogramma van de V70 vereenvoudigd, maar tegelijk de uitrusting opgewaardeerd.
UnitedConsumers
 

De bij Volvo gebruikelijke Base, Kinetic, Momentum en Summum uitvoeringen worden vervangen door de Edition, de ingetogen en comfortabele Edition Classic en de dynamische en expressieve Edition Sport. Topmodel V70 R AWD blijft in ongewijzigde vorm leverbaar. Alle versies krijgen een aantal kleine vernieuwingen mee. Zo heeft de V70 tegenwoordig clignoteurs in de buitenspiegels, richtingaanwijzers die automatisch drie keer knipperen na het bedienen van de tipstand en een aantal aluminium accenten in het interieur. Nieuw is ook de exterieurkleur Electric Silver: een bijzonder opvallende lak met grove metallic structuur die tot voor kort was voorbehouden aan de R-versies. De Editions zijn leverbaar met alle bekende motorvarianten en aandrijflijnen.

Volvo V70 (1996 - 2007)

De nieuwe basisversie van de V70 is de Edition. Deze uitvoering heeft standaard al onder meer 16-inch lichtmetalen wielen, mistlampen voor, Electronic Climate Control, gedeeltelijk lederen bekleding en een hoogwaardig Performance audiosysteem met stuurwielbediening en AUX-input voor een mp3-speler of iPod. De nieuwe V70 Edition is leverbaar vanaf € 39.330. Het klantvoordeel bedraagt bij deze uitvoering ten opzichte van de vorige basisversie € 5.915.

De volgende stap in het nieuwe V70 programma is de Edition Classic. Deze biedt bovenop de Edition uitrusting elektrisch inklapbare buitenspiegels met waterafstotend glas en instapverlichting, Bi-Xenon koplampen, RTI full map navigatiesysteem, regensensor, Park Assist achter, lederen bekleding, elektrisch bedienbare bestuurdersstoel, verwarmbare zitplaatsen voor, automatische niveauregeling en zwarte roofrails. Extra's met een totale waarde van € 16.660, terwijl de meerprijs € 5.000 bedraagt. Een voordeel van € 11.660.

Nieuw topmodel van de V70-reeks is de Edition Sport. Deze heeft een meer uitgesproken karakter en is te herkennen aan de opvallende roofrails in geborsteld aluminium, dakspoiler, adaptieve Bi-Xenon koplampen met bochtverlichting en 17-inch lichtmetalen wielen. Naast de luxe voorzieningen van de Edition Classic heeft de Edition Sport tevens een opvallend watch-dial instrumentenpaneel (bekend uit de R-versies), geprofileerde Sport Lederen stoelen en een lederen driespaaks sportstuurwiel. De meerprijs bedraagt € 5.600, wat een voordeel oplevert van € 13.040.

Volvo V70 (1996 - 2007)

Het blijft niet bij de drie nieuwe varianten. Volvo introduceert op de V70 ook nog eens een aantaloptiepakketten. Zo is er de Season Line met schuifdak, waterafstotend glas en parkeerverwarming met timer voor € 1.600 op de Edition en € 1.200 op de Editions Classic en Sport. Ook is er de Infotainment Line, bestaande uit Rear Seat Entertainment, Volvo's Premium Sound System, geintegreerde telefoon, bekerhouders achterin en om dit alles te beschermen een alarminstallatie. De prijs: € 4.500.