5 november 2014
Volvo V60 (2010 - 2018)
Nieuws

Volvo V60 Cross Country

Volvo onthult de V60 Cross Country

5 november 2014 - Volvo Cars onthult deze week tijdens de Los Angeles Motor Show de Cross Country-uitvoering van de V60. De zes en halve centimeter hogere auto is volgend jaar ook beschikbaar voor de NL markt. In juni 2015 verwacht men deze auto's op de Nederlandse wegen.

Op zoek naar een Volvo V60 D3 Momentum?
Nederland Mobiel heeft er 665 vanaf € 408,-

Volvo V60 (2010 - 2018) D3 Momentum

Het Cross Country-label heeft een lange geschiedenis. Met de introductie van de V70 Cross Country in 1997 was Volvo naar eigen zeggen het eerste premium merk dat zijn modellen meer all-roadcapaciteiten en -styling meegaf. De V60 Cross Country brengt wederom twee werelden samen: een sportieve, comfortabele rijervaring, met de vrijheid om een nieuwe horizon te ontdekken.

Volvo V60 (2010 - 2018)

"Met zes en halve centimeter grotere bodemvrijheid dan die van de reguliere V60, biedt de solide constructie van de Cross Country ongeëvenaarde controle op en buiten de gebaande paden. Torque vectoring-technologie en corner traction control zorgen bovendien voor een sportieve rijervaring. De V60 Cross Country past bij een pure, avontuurlijke levensstijl - het is echt een auto om eropuit te gaan", zegt Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy and Vehicle Line Management bij Volvo Cars.

De Volvo V60 Cross Country wordt geleverd met wielen tot en met 19-inch en banden met hoge wangen. Dit geeft de auto niet alleen een off-road look, maar zorgt ook voor extra comfort, minder weggeluid en extra bescherming van de wielen - of dat nu tegen stoepranden of uitstekende rotsen is.

De grotere bodemvrijheid, skidplates vóór en achter, beschermpanelen op de flanken en spatbordverbreders geven de V60 Cross Country een krachtige uitstraling. De geïntegreerde uitlaatpijpen benadrukken bovendien zijn donkere, sportieve kant.

In de stijl van de robuuste buitenkant zijn in het interieur zwarte lederen sportstoelen met opvallende bruine stiksels te zien, die vanaf de introductie leverbaar zijn. In de loop van 2015, bij de introductie van de V60 Cross Country in Europa en de rest van de wereld, volgen nog twee nieuwe tweekleurige bekledingen.

Volvo V60 (2010 - 2018)

De Volvo V60 Cross Country wordt het eerst geïntroduceerd in Amerika en Canada met een benzinemotor met 184 kW (250 pk) en vierwielaandrijving, gekoppeld aan een automatische transmissie. Deze motorvariant komt niet naar Europa.

Volvo's nieuwe, Drive-E viercilinder diesel- en benzinemotoren, die in 2015 leverbaar zijn in de V60 Cross Country, zijn de basis voor de voorwielaangedreven variant. Meer informatie over het Europese en Nederlandse leveringsprogramma wordt in het voorjaar van 2015 verwacht.

AutoCoach
AutoCoach