19 april 2004
Volvo V50

Volvo V50

Volvo V50 beschilderd voor goed doel

Autozine
19 april 2004 | Op de New York Motor Show toonde Volvo Cars onlangs een wel zeer kleurige versie van de nieuwe V50 sportswagon. De auto werd speciaal voor de gelegenheid van top tot teen beschilderd door kunstenaar Romero Britto, van wie momenteel een expositie te zien is in Nederland.
Nieuwe vloermatten voor de Volvo V50?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

Er past veel in de Volvo V50, maar belangrijker is hoeveel eruit valt te halen. Voor Volvo een reden om aan deze auto een ludieke actie te koppelen. Een exemplaar van de V50 is namelijk beschilderd voor een goed doel. De kunstenaar is de Braziliaan Romero Britto, wiens werk zich laat omschrijven als neo-popkubisme. Zijn schilderijen, cd-hoesjes, bikinis en nu dus ook een auto zijn te herkennen aan felle kleuren, alsmede strakke en gewaagde patronen. Voeg dit samen met de V50 en een sprankelende combinatie van eigenaardigheid en spontaniteit is het gevolg.

Volvo V50

Volvo en Britto zijn deze samenwerking aangegaan om geld in te zamelen voor een goed doel. De Britto-V50 zal later dit jaar worden geveild en de opbrengsten zullen ten goede komen aan de Amerikaanse non-profitorganisatie Best Buddies, die zich inzet om het leven van verstandelijk gehandicapten te veraangenamen.

Volvo V50