24 februari 2016
Volvo V40

Volvo V40

Nieuw gezicht voor Volvo V40

Autozine
24 februari 2016 | Volvo voorziet de V40 en V40 Cross Country van het nieuwe familiegezicht van Volvo. Voor modeljaar 2017 is het aanbod ook uitgebreid met nieuwe interieuropties en exterieurkleuren.

Op zoek naar een Volvo V40?
bynco heeft er 66 vanaf € 12.472,-

Volvo V40

De Volvo V40 en V40 Cross Country hebben een vernieuwde grille met het gemoderniseerde en visueel versterkte Volvo-logo. Voor modeljaar 2017 zijn ook de nieuwe Thor's Hammer koplampen gemonteerd, waarmee de Volvo V40 en V40 Cross Country net zo zelfverzekerd overkomen als de nieuwe modellen uit de 90-serie.

Volvo V40

Behalve de uiterlijke wijzigingen is de Volvo V40 ook leverbaar met vijf nieuwe exterieurkleuren, waaronder het compleet nieuwe Amazon Blue en Denim Blue. Drie kleuren zijn bekend van andere Volvo-modellen, maar voor het eerst leverbaar voor de V40: Bursting Blue, Mussel Blue en Luminous Sand. Verder worden de vernieuwde Volvo V40 en V40 Cross Country gekenmerkt door het vernieuwde merklogo dat debuteerde op de XC90, nieuwe exterieurpakketten en acht nieuwe wieldesigns voor de Volvo V40, V40 Cross Country en R-Design uitvoering.

Voor het interieur is de bekleding 'City Weave' aan het aanbod toegevoegd, geïnspireerd op die in de Volvo Concept Estate. Het stuurwiel is naar wens leverbaar in de nieuwe kleurstelling Charcoal/Blond. Nieuwe opties voor de interieurpanelen zijn er in de vorm van Milled Aluminium, Black Grid Aluminium en Stealth Aluminium. Contrasterende stiksels zorgen voor extra accentuering in de deurpanelen en de Volvo V40 is voor het eerst leverbaar met een zwart plafond. Verder zijn de uitvoeringen R-Design en Inscription voorzien van nieuwe instaplijsten.

Volvo V40

De Volvo On Call smartphone app waarmee diverse autofuncties op afstand kunnen worden bediend, krijgt een grondige update. Behalve connectiviteit via draagbare devices zoals Apple Watch en Android Wear kunnen berijders van een Volvo straks ook met hun auto praten via smartphones met het Microsoft 10-besturingsprogramma.

Een andere update voor Volvo On Call is de integratie van een persoonlijke agenda. Hiermee kan de locatie van een geplande afspraak direct in het navigatiesysteem worden ingevoerd. De geplande uitbereiding voor 2016 omvat ook de ondersteuning van Volvo On Call voor een vloot van maximaal tien Volvo's.

Volvo V40

Ook nieuw is de Flic-knop. Met deze fysieke knop. die zelf kan worden geprogrammeerd, kunnen meerdere functies worden bediend, zoals de deuren vergrendelen of de standkachel activeren. De Flic-knop kan tevens worden gebruikt als snelkoppeling naar het Volvo On Call Service-programma. De Volvo On Call app is geschikt voor Windows 10 en kan ook thuis worden gebruikt op desktops en tablets.

Met ingang van 2016 is het CleanZone-logo te zien op de ventilatieroosters op het instrumentenpaneel. De CleanZone technologie zorgt ervoor dat de buitenlucht wordt gefilterd van schadelijk stoffen.

Volvo V40
AutoCoach
Volvo V40 nu ook als PolarVolvo V40 nu ook als Polar
5 september 2018
Nieuwe uitvoeringen Volvo V40Nieuwe uitvoeringen Volvo V40
4 april 2018
Volvo maakt prijzen nieuwe V40 bekendVolvo maakt prijzen nieuwe V40 bekend
4 maart 2016
Volvo V40 nu ook als NordicVolvo V40 nu ook als Nordic
18 december 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum