Feedback
Volvo S80

Bijtelling leaseauto

Volvo S80

Een auto van de zaak is geen gratis auto! Omdat de leaseauto ook privé kan worden gebruikt, wordt deze gezien als een vorm van extra inkomen. Alleen wanneer aantoonbaar minder dan 500 KM per jaar privé wordt gereden met de auto van de zaak, is geen extra bijtelling verschuldigd.

Wie wel meer dan 500 KM per jaar privé met de lease-auto rijdt, moet een deel van de cataloguswaarde van de auto optellen bij het bedrag waar over inkomstenbelasting wordt geheven. Het te betalen bedrag is afhankelijk van het fiscaal inkomen (de "tariefgroep"), de CO2 uitstoot van de auto en de eventuele eigen bijdrage. Onderstaande berekening geeft weer hoeveel de lease-auto daadwerkelijk per maand kost door extra belastingheffing. Gebruik voor een privé-auto de kilometerkosten-calculator.

De S80 is met recht het topmodel van Volvo. Na de facelift van 2009 ligt de nadruk nog meer op een chique uitstraling en verfijnde rijeigenschappen. De 2.0T is vlot, stil en relatief zuinig.

 
Randvoorwaarden 
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot €  per maand
  
  
Tariefgroep
Inclusief extra's zoals bonussen,dertiende maand of vakantiegeld. Dit heet formeel: "Belastbaar inkomen uit werk en woning" 
  

 

  
Kies een auto 

 
 
€ 58.995,-
 CO2-uitstoot: 231 gr/km22%
Belastbaar bedrag€ 12.979,-

 
Bijtelling "Volvo S80 T6 AWD Kinetic Geartronic"
 
Bijtelling per jaar€ 6.743,-
Bijtelling per maand€ 562,-
 
Tesla Model STesla Model S
"75D"
Skoda SuperbSkoda Superb
"1.4 TSI (92 kW) Active"
Lexus GSLexus GS
"300h Business Line"
Volvo S90Volvo S90
"T5 Momentum Geartronic"
logoLexus ES
"ES300h Business Line"