7 oktober 2013
Volkswagen XL1

Volkswagen XL1

Volkswagen XL1 krijgt digitale assistent

Autozine
7 oktober 2013 | Om de Volkswagen-monteur bij zijn werk te ondersteunen, presenteert Volkswagen MARTA, het Mobile Augmented Reality Technical Assistance systeem. MARTA werkt via een tablet met 3D-weergave. Het systeem wordt voor het eerst toegepast op de Volkswagen XL1, waarvan in 2014 een kleine oplage in productie gaat.

Het nieuwe MARTA-systeem begeleidt technici in de werkplaats als een persoonlijke assistent. De auto wordt aan het slimme servicesysteem gekoppeld, waarna op de tablet het silhouet van de auto verschijnt. Punten op dit silhouet markeren werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd.

Volkswagen XL1

Als de technicus een punt selecteert, 'antwoordt' MARTA met stap-voor-stap (reparatie)instructies. Daarbij worden de benodigde onderdelen driedimensionaal op het display weergegeven. MARTA geeft aan hoe deze dienen te worden gemonteerd en welke gereedschappen nodig zijn.

MARTA is nu al te gebruiken voor de Volkswagen XL1, de zuinigste auto met een verbrandingsmotor ter wereld. Het systeem kan echter ook voor andere Volkswagens worden ingezet.

KwikFit
Eerste Volkswagen XL1 op kenteken gezetEerste Volkswagen XL1 op kenteken gezet
19 november 2014
Volkswagen XL1 gaat in productieVolkswagen XL1 gaat in productie
21 februari 2013
Volkswagen toont XL1 conceptVolkswagen toont XL1 concept
25 januari 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum