21 oktober 2005
Volkswagen Touran (2003 - 2010)

Volkswagen Touran (2003 - 2010)

Volkswagen Touran HyMotion neemt deel aan schone rally

Autozine
21 oktober 2005 | Tijdens de vierde California Fuel Cell Partnership (CaFCP) Road Rally, die tussen 29 september en 1 oktober in Californie is verreden, heeft Volkswagen twee Touran HyMotion-modellen ingezet. Deze emissievrije auto's beschikken over een 80 kW sterke elektromotor. Deze krachtbron wordt gevoed door een brandstofcel, die waterstof als brandstof gebruikt.
Vandebron

De CaFCP Road Rally is in 1999 in het leven geroepen door de California Fuel Cell Partnership, een organisatie waarvan Volkswagen mede-oprichter is. In de CaFCP zijn naast autofabrikanten ook energieconcerns, brandstofcelfabrikanten en Amerikaanse regeringsorganisaties vertegenwoordigd. De CaFCP wordt door de Californische overheid al beschouwd als een volwaardig gesprekspartner als het gaat om alternatieve brandstoffen.

Volkswagen Touran (2003 - 2010)

Deze editie van de rally voerde van Sacramento naar San Fransisco; een regio waar zeer strenge eisen gelden met betrekking tot de uitstoot van schadelijke gassen van auto's. Tijdens de rit werd onder andere de beroemde Golden Gate Bridge aangedaan, maar de milieuvriendelijke karavaan stopte ook bij overheidsgebouwen en universiteiten. Dat bood aan politici, vertegenwoordigers van milieuorganisaties en studenten de mogelijkheid om zelf (praktijk) ervaring op te doen met de voordelen van brandstofceltechnologie. Daarnaast werd de rally aangegrepen om duurzaam verkeer te propageren en om aandacht te vestigen op de waterstof-tankstations in de regio tussen Sacramento en San Fransisco.

De emissievrije Volkswagen Touran HyMotion (Hydrogen Motion) is bedoeld om praktijkervaring op te doen met alternatieve vormen van aandrijving. Zijn 80 kW (109 pk) sterke elektromotor wordt gevoed door een brandstofcel, die door een chemische reactie uit waterstof stroom opwekt. Hij kan een topsnelheid van 140 km/h halen en in 14,0 seconden van 0-100 km/h sprinten.

Volkswagen Touran (2003 - 2010)
UnitedConsumers
Prijzen Volkswagen CrossTouran bekendPrijzen Volkswagen CrossTouran bekend
19 januari 2007
VW CrossTouran debuteert in BolognaVW CrossTouran debuteert in Bologna
8 december 2006
VW maakt prijzen Touran 2006 bekendVW maakt prijzen Touran 2006 bekend
11 oktober 2006
Vernieuwde VW Touran debuteert in ParijsVernieuwde VW Touran debuteert in Parijs
19 september 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum