23 februari 2003
Volkswagen Touran (2003 - 2010)

Volkswagen Touran (2003 - 2010)

Volkswagen Touran vanaf maart te koop

Autozine
23 februari 2003 | Op 14 maalt gaat in Duitsland de verkoop van de Volkswagen Touran van start. Naast de Sharan en de eveneens nieuwe Multivan biedt Volkswagen hiermee een derde MPV-model aan.
KwikFit

Carrosserie, interieur, onderstel en in grote delen ook het aandrijfconcept van de standaard met vijf (en als optie met zeven) zitplaatsen uitgeruste Touran werden volledig nieuw ontwikkeld. Tot de belangrijkste kenmerken van de nieuwe Volkswagen tellen zijn variabele interieurconcept en het ruimte-aanbod met maximaal 1.989 liter bagageruimte. De Touran wordt leverbaar in de uitrustingsvarianten Basis, Trendline en Highline.

Volkswagen Touran (2003 - 2010)

Als optie kan de Touran worden uitgerust met een derde zitrij. De twee stoelen kunnen, wanneer ze niet worden gebruikt, met enkele handgrepen in de vloer van de auto worden weggeklapt. Ook de bagageruimte wordt gekenmerkt door een variabele bruikbaarheid. In de klassieke vijfzits-configuratie bedraagt de inhoud van de bagageruimte maximaal 695 liter. Het maximum laadvermogen bedraagt -al naar gelang de uitvoering- maximaal 660 kg. Zijn alle stoelen op de tweede zitrij uitgenomen en die van de derde zitrij in de vloer weggeklapt, dan neemt de beschikbare laadruimte toe tot 1.913 liter. Bij de 5-zits uitvoering is dat 1.989 liter.

De Touran wordt in drie uitrustingsvarianten en, bij de verkoopstart, met drie FSI- en TDI-motoren aangeboden. De direct ingespoten 1.6 FSI benzinemotor is verder ontwikkeld en levert nu 85 kW/115 pk. De Touran 1.9 TDI maakt zijn debuut met een vermogen van 74 kW/100 pk. De dieselmotor is een TDI met vierkleppentechniek. Deze 2.0 TDI levert een vermogen van 100 kW/136 pk en ontwikkelt bij 1.750 tpm een koppel van 320 Nm. In principe voldoen alle motoren aan de EU 4 emissienorm.

Vanaf mei kan ook de basismotor voor de Touran worden besteld, een 1,6-liter benzinemotor met een vermogen van 75 kW/102 pk. Eveneens nog in de loop van het jaar wordt het programma bovendien uitgebreid met een 2,0-liter FSI-motor Standaard worden alle FSI- en TDI-modellen uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Als optie is op een later tijdstip voor de TDI varianten bovendien de nieuwe 'Direct Shift Gearbox' (DSG) met eveneens zes versnellingen beschikbaar.

Volkswagen Touran (2003 - 2010)

De volledig verzinkte carrosserie is met laserlastechnieken samengesteld. Daardoor is hij volgens de makers bijzonder stijf en biedt een hoog passief veiligheidsniveau. Met standaard front-airbags, zij airbags voorin, hoofdairbags voorin en op de tweede zitrij, en actieve hoofdsteunen voor bestuurder en voorpassagier beschikt de Volkswagen Touran over een omvangrijk veiligheidssysteem. Standaard driepuntsgordels op alle zitplaatsen zorgen eveneens voor de veiligheid van de inzittenden. Schijfremmen rondom (voor geventileerd) in combinatie met ESP, inclusief remassistent, ABS, EDS en ASR zorgen voor de actieve veiligheid.

Prijzen Volkswagen CrossTouran bekendPrijzen Volkswagen CrossTouran bekend
19 januari 2007
VW CrossTouran debuteert in BolognaVW CrossTouran debuteert in Bologna
8 december 2006
VW maakt prijzen Touran 2006 bekendVW maakt prijzen Touran 2006 bekend
11 oktober 2006
Vernieuwde VW Touran debuteert in ParijsVernieuwde VW Touran debuteert in Parijs
19 september 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum