20 juli 2005
Volkswagen Touareg (2002 - 2010)

Volkswagen Touareg (2002 - 2010)

Volkswagen Touareg-prototype functioneert zonder bestuurder

Autozine
20 juli 2005 | Volkswagen laat zien dat haar auto's dankzij moderne systemen zonder bestuurder zelfstandig kunnen functioneren. Dit feit demonstreerde het merk met de speciale Touareg op het off-roadparcours nabij het Duitse Oschersleben. De demonstratie was een generale repetitie, want Volkswagen doet op 8 oktober in Amerika met een zustermodel van dit prototype mee aan de Grand Challenge, een wedstrijd voor autonome voertuigen.

In de speciale Grand Challenge Touareg zorgen de nieuwste technologieen ervoor dat deze Volkswagen zich bewust is van zijn omgeving. Het prototype is technisch min of meer gelijk aan de productieversie van de Touareg, alleen is er een extra beschermplaat aan de onderzijde van de auto aangebracht en zijn verstevigde schokdempers gemonteerd.

Volkswagen Touareg (2002 - 2010)

De Touareg is uitgerust met talloze sensoren, vier laserdetectoren, stereovisuele apparatuur, 24-GHz radarsystemen en een GPS-navigatiesysteem dat de positie van de auto op de millimeter exact weergeeft. Het systeem draait op unieke software die commandos aan de besturing, het gaspedaal en de remmen geeft. Deze drive-by-wire-systemen besturen de Touareg en zijn in staat direct in te spelen op veranderende rijomstandigheden en obstakels op de route.

De Amerikaanse Grand Challenge voor autonome voertuigen werd in 2004 voor het eerst gehouden. Vorig jaar bedroeg het prijzengeld 1 miljoen dollar; dit jaar is die inzet verdubbeld. De Grand Challenge 2005 start op 8 oktober en voert de deelnemers over een 282 kilometer lange route door de woestijn in het zuidwesten van Amerika. De voertuigen van de deelnemende teams moeten de route, die de organisatie pas kort voor de start bekendmaakt, binnen 10 uur voltooien.

Volkswagen Touareg (2002 - 2010)
Profile
Volkswagen presenteert hybride SUVVolkswagen presenteert hybride SUV
4 februari 2009
Volkswagen Touareg ondergaat faceliftVolkswagen Touareg ondergaat facelift
27 september 2006
VW Touareg nu standaard met roetfilterVW Touareg nu standaard met roetfilter
10 juli 2006
VW Touareg nu ook in highline-uitvoeringVW Touareg nu ook in highline-uitvoering
8 mei 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum