27 september 2006
Volkswagen Touareg (2002 - 2010)

Volkswagen Touareg (2002 - 2010)

Meer hightech, kracht en veiligheid voor Volkswagen Touareg

Autozine
27 september 2006 | Volkswagen heeft de Touareg vernieuwd. De luxueuze SUV heeft zowel aan de voor- als aan de achterzijde een nieuw design gekregen en kan bovendien als eerste Volkswagen geleverd worden met een 350 pk sterke V8 motor voorzien van FSI-technologie. De nieuwe Touareg debuteert tijdens de internationale autotentoonstelling in Parijs.
AutoCoach

Uiterlijk is de tweede generatie van de Touareg herkenbaar aan een nieuw vormgegeven front, met de kenmerkende Volkswagen-grille en koplampunits die aansluiten bij het design van de Eos en de Passat. Ook de voorbumper is vernieuwd, terwijl de nieuwe Touareg zich verder onderscheidt met nieuwe lichtmetalen velgen, een aerodynamisch gevormde achterspoiler, nieuwe achterlichtunits en een dynamisch gelijnde achterbumper.

Volkswagen Touareg (2002 - 2010)

Ook het interieur is op tal van onderdelen vernieuwd, met onder meer ergonomische voorstoelen en nieuwe kleuren en bekledingsmaterialen. Eveneens nieuw zijn een multifunctioneel kleurendisplay, met informatie over de auto, een touchscreen navigatiesysteem en een hoogwaardig audiosysteem van de Deense hifi-specialist Dynaudio, met tien high-end luidsprekers en een 620 watt tienkanaalsversterker.

Als eerste model van Volkswagen is de nieuwe Touareg leverbaar met een V8-motor voorzien van FSI-technologie voor directe brandstofinspuiting. Deze krachtbron ontwikkelt een vermogen van 257 kW/350 pk en een maximumkoppel van 440 Nm. De twee andere leverbare benzinemotoren zijn een V6 FSI met een vermogen van 206 kW/280 pk en de W12-motor met 331 kW/450 pk. De reeks dieselmotoren begint met een 2.5 liter TDI met 128 kW/174 pk. Een 3.0 liter V6 TDI (165 kW/225 pk) en de 230 kW/313 pk sterke V10 TDI completeren het brede motorenpalet. De drie leverbare dieselmotoren zijn standaard voorzien van een dieselroetfilter (DRF).

Als wereldprimeur behoort het door Volkswagen ontwikkelde en gepatenteerde ABSplus tot de standaarduitrusting van de Touareg. Op gravel of zand zorgt dit systeem voor een maximaal twintig procent kortere remweg, terwijl de auto tijdens remmanoeuvres bovendien beter bestuurbaar blijft. Adaptive Cruise Control met Front-Scan-functie helpt de bestuurder een vaste afstand te bewaren tot een voorganger en remt indien noodzakelijk automatisch af. Ook reageert het systeem preventief door een mogelijke noodsituatie te herkennen en de remmen alvast op scherp te zetten.

Volkswagen Touareg (2002 - 2010)

Een andere primeur voor Volkswagen is het hulpsysteem Side Scan, dat het gebied achter en naast de Touareg in de gaten houdt en dat de bestuurder bij inhaalmanoeuvres met een waarschuwingslampje in de buitenspiegel attendeert op een mogelijk onopgemerkte medeweggebruiker. Aan het stabiliteitsprogramma ESP zijn ook een aantal functies toegevoegd, zoals een pneumatisch-hydraulische remassistent, Active Rollover Protection (ARP) en Rain Brake Support, dat de remschijven droog houdt bij rijden op nat wegdek. Voor maximale actieve veiligheid zorgen een nieuw ontwikkeld, 18-inch remsysteem van Brembo en een complete reeks front-, zij- en gordijnairbags.

Vanaf begin volgend jaar staat de nieuwe Touareg in de showrooms van de Volkswagen-dealers. Rond dezelfde tijd is ook informatie over de prijzen beschikbaar.

IkWilVanMijnAutoAf
Volkswagen presenteert hybride SUVVolkswagen presenteert hybride SUV
4 februari 2009
VW Touareg nu standaard met roetfilterVW Touareg nu standaard met roetfilter
10 juli 2006
VW Touareg nu ook in highline-uitvoeringVW Touareg nu ook in highline-uitvoering
8 mei 2006
Nieuwe V6-benzinemotor voor VW TouaregNieuwe V6-benzinemotor voor VW Touareg
25 februari 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum