7 oktober 2002
Volkswagen Touareg (2002 - 2010)

Volkswagen Touareg (2002 - 2010)

volkswagen touareg volgt verkoopconcept van phaeton

Autozine
7 oktober 2002 | De nieuwe Volkswagen Touareg zal vanaf december aanstaande in Nederland op de markt worden gebracht vanuit het nationale verkoop- en servicecentrum in Leusden, het Koopmanshuis. Volkswagen-importeur Pon's Automobielhandel nam dit centrum al op 19 september jl. officieel in gebruik voor de verkoop van de Volkswagen Phaeton. De kopers van het tweede topmodel van Volkswagen, de Touareg, zullen van hetzelfde concept gebruik maken. Voor after sales en onderhoud kunnen zij behalve in Leusden ook terecht bij een aantal geselecteerde Volkswagen-dealers in het land.
 

De verkoopraming van de Touareg, rond 350 exemplaren in 2003, en de speciale beleving die de nieuwe Sports Utility-conceptie van dit topmodel impliceert, maken de concentratie van kennis en service begrijpelijk. Het Koopmanshuis fungeert bovendien als know how- en servicecentrum voor de Phaeton. Aangezien dezelfde werkwijze is beoogd voor de Touareg, past deze perfect in de voor de Phaeton gecreëerde omgeving.

Volkswagen Touareg (2002 - 2010)

Net als voor de Phaeton, is een aantal geselecteerde Volkswagen-dealers speciaal opgeleid voor het service- en after sales-traject van de Touareg. De Touareg-rijder kan voor onderhoud en after sales eventueel ook rechtstreeks terecht bij het Koopmanshuis. Voor de verkoop kan de dealer het aanspreekpunt zijn voor de klant; hij nodigt deze uit om gezamenlijk het verkoop- en servicecentrum in Leusden te bezoeken. Daar staan de Touaregs in de showroom en zijn de beschikbare kleuren en materialen te bezichtigen. Ook kan door middel van de car-configurator op een beeldscherm de auto geheel worden samengesteld volgens de gewenste specificaties. In Leusden vinden ook proefritten en de daadwerkelijke aanschaf plaats. De dealer ontvangt voor zijn bemiddeling een commissie.

De Touareg-rijder kan volgens Volkswagen rekenen op een uitgebreide mobiliteitsgarantie, zoals deze ook voor de Phaeton is ontwikkeld, met onder meer een haal- en brengservice, en vervangend vervoer. Het service-maatpak dat Volkswagen in dit kader heeft gecreëerd, geldt gedurende de gehele levensloop van de auto. Mede daarom zullen gebruikte Touaregs zoveel mogelijk vanuit Leusden worden verkocht; op andere inruilauto's kan de dealer een bod doen. Al met al wenst Volkswagen voor zowel de Phaeton als de Touareg het predikaat 'best practice' te verwerven op het gebied van service en klanttevredenheid.

De Volkswagen Touareg verschijnt vooralsnog op de Nederlandse markt met naar keuze een 3,2-liter V6-benzinemotor of een 5-liter V10 TDI-turbodiesel. De V6 levert een vermogen van 162 kW/220 pk en ontwikkelt een maximum koppel van 305 Nm. De V10 TDI biedt een maximum vermogen van 230 kW/313 pk en levert een koppel van 750 Nm bij 2.000 tpm. Begin volgend jaar breidt Volkswagen het motorenprogramma voor deze nieuwe SW verder uit met een 2,5-liter vijfcilinder TDI en een 4,2-liter V8-benzinemotor. De Touareg V6 gaat ongeveer 60.000 euro kosten; voor de V10 TDI ligt de richtprijs op 100.000 euro. Exacte prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt.