15 juli 2009
Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Volkswagen start Pak de Polo-actie

Autozine
15 juli 2009 | Vanaf 16 juli rijdt er gedurende een week een opvallende, uniek bestickerde, nieuwe Volkswagen Polo door Nederland. Iedereen die hem aanhoudt kan (en mag!) er mee wegrijden. De uitdaging is vervolgens om zo veel mogelijk kilometers met deze speciale Polo te rijden: wie op een dag de grootste afstand met deze auto aflegt, maakt kans deze nieuwe Polo te winnen. Daarnaast rijden er in dezelfde periode vijftien virtuele Polo's over het wereldwijde web. Deze zijn via Hyves te pakken te krijgen. De deelnemers aan deze actie maken kans op een roadtrip door Europa met drie vrienden én € 1.500 zakgeld.
 

De spelregels van de Pak de Polo-actie zijn simpel: wie de uitbundig bestickerde auto ziet rijden, hoeft hem alleen maar aan te houden om het stuur over te nemen. Vervolgens is het voor de man of vrouw achter het stuur zaak om kilometers te maken. De dagwinnaar is namelijk degene die op één bepaalde dag de grootste afstand met deze Polo weet af te leggen. En in totaal acht dagwinnaars gaan met elkaar in de slag om de hoofdprijs: een gloednieuwe Polo.

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Op het moment dat de actie-Polo over de Nederlandse wegen rijdt, zijn er ook vijftien virtuele Polo's onderweg op het wereldwijde web. Deze Polo's zijn via een muisklik te claimen door iedere Hyver. Op de speciale Hyves-pagina is precies te zien welke Hyver op dat moment een Polo in bezit heeft. Andere Hyvers kunnen deze Polo's direct opeisen via de persoonlijke pagina van die persoon en starten met het maken van kilometers. Degene die de meeste virtuele kilometers met de Polo rijdt, maakt kans op een roadtrip door Europa met drie vrienden én € 1.500 zakgeld.

Er worden op Hyves al veel kilometers gemaakt met de Polo. De huidige highscore is 2.805 digitale kilometers, wat betekent dat de Polo 35 uur lang door de huidige topscorer is verdedigd! Inmiddels hebben al meer dan 100.000 bezoekers 'Pak de Polo' op Hyves gezien. De Polo is al 9.000 keer afgepakt maar ook al 7.000 keer succesvol verdedigd. Kortom, de strijd om de Polo op Hyves is al in alle hevigheid losgebarsten.

De echte actie-Polo kan zich overal in Nederland bevinden maar wordt door camera's in de auto streng in de gaten gehouden. Er zijn echter mogelijkheden om hem te traceren én te sturen. Zo zendt Radio 538 tussen 18 en 26 juli op gezette tijden een 'Pak de Polo-journaal' uit met aanwijzingen over bijvoorbeeld de route die de auto volgt. Daarbij is de Polo ook in een bepaalde richting te sturen. Dat kan door via de website PakdePolo.nl de postcode in te voeren. Zodra de auto daar in de buurt komt, krijgt degene die de postcode intoetste een sms-bericht.

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Op vrijdag 24 juli nemen de acht dagwinnaars het tegen elkaar op. Zij worden naar een geheime locatie gebracht en daar krijgen zij tegelijkertijd een envelop overhandigd. Daarin staat de exacte plaats waar de Polo zich bevindt. Vervolgens gaat het erom welke deelnemer het eerst daar aanwezig is. Alle (legale) middelen zijn daarbij geoorloofd. En degene die er het eerst is, krijgt de Polo daadwerkelijk.

Vanaf 16 juli is de nieuwe Polo te zien in de showroom bij de Volkswagen-dealer.