21 juni 2010
Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Volkswagen Polo GTI vanaf juli

Autozine
21 juni 2010 | De Volkswagen Golf GTI zal puur via sociale netwerken worden geïntroduceerd. Facebook-gebruikers worden namelijk attent gemaakt op het sportieve model door middel van de slogan: 'Fast Lane, Driven by Fun'. De Polo GTI is leverbaar vanaf 23.690 euro incl. BPM/BTW.
 

Een belangrijk onderdeel van de campagne zijn drie video's waarin de Polo GTI optreedt. Deze video's zijn te vinden op Facebook.com/volkswagen. Een ander onderdeel van het facebook-profiel is de Fast Wall waar berichten achtergelaten kunnen worden; Bestfriends hebben daarbij voorrang. Daarnaast is er een wedstrijd waarbij bezoekers worden uitgedaagd hun eigen interpretatie van 'Fast Lane' in te sturen. Uiteraard is op het profiel ook gedetailleerde informatie over nieuwe Polo GTI te vinden.

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

De Polo GTI wordt halverwege juli in de Nederlandse Volkswagen-showrooms verwacht. De sportiefste Polo beschikt over een 1,4-liter TSI-motor in combinatie met de zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling. Dankzij het vermogen van 132 kW/180 pk zijn prestaties van niveau (topsnelheid: 229 km/h, 0-100 in 6,9 s). Desondanks bedraagt het gemiddelde verbruik 6,0 l/100. Daarmee is hij de zuinigste GTI ooit en komt hij in aanmerking voor energielabel C.

Dankzij het sportonderstel en het XDS- sperdifferentieel biedt de Polo GTI een betere wegligging dan het standaardmodel. Diverse assistentiesystemen waken daarbij over de veiligheid van de inzittenden.

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

De Polo GTI is direct herkenbaar door onder meer de rode omranding van de grille, lichtmetalen velgen, een specifieke voor- en achterbumper (achter met diffuser), sideskirts en een achterspoiler.