19 juni 2009
Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Volkswagen Polo beleeft voorpremiere

Autozine
19 juni 2009 | De nieuwe Volkswagen Polo komt nog voor de officiële introductiedatum (16 juli a.s.) naar Nederland. Tot en met 1 juli is hij exclusief te zien in de Bijenkorf-vestigingen in Den Haag, Maastricht, Enschede en Eindhoven. Ook maakt hij op 26 en 27 juni zijn opwachting bij het Concert at Sea op de Brouwersdam. Bij dit evenement treden naast de Polo ook Marco Borsato, Bløf en Ilse de Lange op.
 

De nieuwe Polo beleeft zijn voorpremière in Nederland in de Bijenkorf-vestigingen in Den Haag, Maastricht, Enschede en Eindhoven. De auto is daar niet te missen: hij krijgt in alle gevallen een prominente plaats bij de ingang. Het geïnteresseerde (winkelende) publiek krijgt indien gewenst nadere informatie en documentatie van de aanwezige hostess. Ook bij het Concert at Sea op de Brouwersdam zal de nieuwe Polo aanwezig zijn.

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

De verkoopstart van de nieuwe Polo is op 16 juli aanstaande. Het nieuwe model is ruimer en heeft een uitgebreidere standaarduitrusting dan zijn voorganger. Desondanks is het totaalgewicht omlaag gegaan. Dat leidt tot gunstige verbruikscijfers en zodanig lage emissiewaarden dat alle modellen voor zakelijke rijders in de gunstige 20%-categorie van de fiscale bijtelling vallen.

De nieuwe Polo is er met keus uit vier uitrustingsniveaus. De basisuitvoering heeft ESP met ABS, remassistent en ASR, centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare ramen vóór, radiovoorbereiding met vier luidsprekers, front- en zijairbags, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, drie hoofdsteunen achterin en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel.

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Vanaf het tweede uitrustingsniveau (Trendline) zijn ook elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels standaard. Naast de verschillende Lines (Easyline, Trendline, Comfortline Highline) is de nieuwe Polo ook leverbaar met keus uit diverse accessoirepakketten met onder meer geavanceerde telefoon-, navigatie- en audiofuncties.

De Polo is er bij de verkoopstart met een breed scala aan benzine- (drie- en viercilinders) en dieselmotoren (viercilinder TDI). De prijzen beginnen bij 13.290 voor de Polo 1.2 12V. De prijs van de viercilinder benzinemodellen start bij 14.950,- euro (Polo Trendline 1.4 16V). De Polo Trendline 1.6 TDI is er vanaf 18.590,- euro (alle prijzen inclusief BTW en BPM).

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Volkswagen biedt bij aankoop van een nieuwe Polo tijdelijk een aanvulling op de slooppremie van de overheid aan. Deze zogenaamde 'afscheidspremie' voor de oude auto bedraagt 2.500,- euro. Zodoende is de nieuwe Polo beschikbaar vanaf 10.790 euro.