27 augustus 2009
Volkswagen Polo BlueMotion
Nieuws

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Vijf sterren voor Volkswagen Polo

27 augustus 2009 - In de aangescherpte crashtests van Euro NCAP heeft de nieuwe Volkswagen Polo de allerhoogste score van vijf sterren behaald. Door dit resultaat behoort de Polo tot de top in z'n klasse als het gaat om veiligheid.

Bij de recent uitgevoerde proef van het European New Car Assessment Program (Euro NCAP) werd de Polo onder meer met een snelheid van 64 km/uur tegen een betonblok gereden. Daarbij bleef het compartiment voor inzittenden nagenoeg intact. De dummies die bij de crash werden gebruikt, leverden de Polo de hoogste scores op in de belangrijkste categorieën: bescherming voor inzittenden en veiligheid voor kinderen.

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

De extreme stijfheid van de carrosserie draagt onder meer bij aan dit resultaat. Die stijfheid van de nieuwe Polo kwam tot stand door in de deuren en de voetenruimte gebruik te maken van staal van hoge sterkte. De dwarsbalk voorin zorgt ervoor dat bij een aanrijding de krachten goed worden verdeeld.

Ook de voetgangersveiligheid stond hoog op de prioriteitenlijst bij de ontwikkeling van de Polo. Hiervoor werd onder meer de "harp" ontwikkeld, een metaaldeel achter de voorbumper dat de noodzakelijke ruimte verschaft om beenletsel van voetgangers zoveel mogelijk te beperken.

In de nieuwe procedures van Euro NCAP worden ook elektronische veiligheidssystemen getest die ongelukken helpen voorkomen of ernstige verwondingen vermijden. Een van de belangrijkste hiervan, het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP, zit standaard op de nieuwe Polo. Daarnaast heeft de auto een uiterst effectieve combinatie van gordels en airbags en actieve hoofdsteunen op de voorstoelen die een whiplash helpen tegengaan.