28 juli 2009
Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Pete Hartigan pakt de nieuwe Volkswagen Polo

Autozine
28 juli 2009 | Pete Hartigan uit Delft heeft vrijdag 24 juli de Polo gepakt. In een zinderende finale was de 23-jarige Delftenaar de zeven andere finalisten van de succesvolle Pak De Polo-actie van Volkswagen te snel af. De acht dagwinnaars van de actie werden vrijdagmiddag naar een vooraf geheimgehouden locatie in Amersfoort gebracht. Daar kregen zij tegelijkertijd een envelop overhandigd met de exacte plaats van de Polo. Pete was er als eerste bij en mocht de Polo mee naar huis nemen.
 

Sinds donderdag 16 juli, de dag dat de nieuwe Volkswagen Polo voor het eerst bij de dealer stond, reed acht dagen lang een opvallend bestickerde nieuwe Polo door Nederland. Iedereen die hem aanhield, mocht er samen met vaste bijrijder Willem-Paul mee wegrijden.

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

De uitdaging was om zo veel mogelijk kilometers te maken: wie op één dag de grootste afstand met deze auto aflegde, plaatste zich voor de finale. De acht dagwinnaars, waaronder Pete, werden vrijdagmiddag naar een vooraf geheimgehouden locatie in Amersfoort gebracht. Daar kregen zij tegelijkertijd een envelop overhandigd met de exacte plaats van de Polo. De finale was een uitputtingsslag welke Pete dankzij medewerking van het enthousiaste Amersfoortse publiek en een goede conditie wist te winnen.

Via de website PakDePolo.nl was het mogelijk de auto te 'sturen' en was iedere bestuurder live te volgen. Radio 538 zond tussen 16 en 23 juli op gezette tijden een Pak-De-Polo-journaal uit met onder meer aanwijzingen over de route die de auto volgde. Door op de website een postcode in te voeren, kon de Polo in een bepaalde richting gestuurd worden. Zodra de auto daar in de buurt kwam, kreeg degene die de postcode intoetste per e-mail een waarschuwing dat de Polo eraan kwam.

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

In totaal hebben 176 mensen sinds de start van de actie met de nieuwe Polo gereden, om er vervolgens zo veel mogelijk kilometers mee te maken. In totaal hebben de deelnemers gezamenlijk 2.500 kilometer met de Polo afgelegd.