14 juli 2004
Volkswagen Phaeton

Volkswagen Phaeton

Common rail inspuiting voor Volkswagen Phaeton

Autozine
14 juli 2004 | Het leveringsprogramma van de Volkswagen Phaeton nadert langzaam maar zeker zijn voltooiing. Met de komst - dit najaar - van een V6 TDI-motor met common rail inspuiting en het toevoegen aan de standaarduitrusting van permanente vierwielaandrijving (4Motion) geeft Volkswagen aan een groot vertrouwen te hebben in de toekomst van haar topmodel. Verder is voortaan een speciaal samengesteld Highline-pakket beschikbaar voor het complete modelprogramma van de Phaeton.
 

Hoewel er zeker geen sprake is van een spectaculaire ontwikkeling van de verkoopcijfers, mag de Phaeton zich toch verheugen in een toenemende belangstelling van rijders uit het topsegment. Wat dat betreft bevindt Volkswagens meest luxueuze model zich in goed gezelschap. Verschillende merken hebben een lange weg afgelegd alvorens zich een vaste speler te mogen noemen in de top van de markt. In dat licht bezien is de komst van de Phaeton van nog zeer recente datum. Met de bouw van een compleet nieuwe fabriek in het Duitse Dresden waar de Phaeton grotendeels met de hand wordt gemaakt, onderscheidt Volkswagen zich nadrukkelijk met kwaliteit en een onberispelijke service.

Volkswagen Phaeton

De nieuwe V6 TDI is een welkome aanvulling. Deze turbodieselmotor van 3.0 liter met common-railinjectie behoort tot de modernste van de VW-motoren dit moment. Bovendien sluit het gamma van de Phaeton nu beter aan op het aanbod van de concurrentie. Volkswagen verwacht vooral meer belangstelling van zakelijke automobilisten die de Phaeton V6 TDI als een goed excuus zien om de stap te maken naar een auto uit het topsegmnent.

Het Highline-pakket betreft zowel interieur als exterieur en omvat tevens diverse veiligheids- en comfortvoorzieningen. Zo biedt het pakket boven op de standaarduitrusting (onder meer ESP, remassistent, acht airbags en actieve hoofdsteunen voorin, traploze vierwielluchtvering en een 4-zone-Climatronic airconditioning) extra's als lederen interieur, bi-xenonverlichting, PDC (Park Distance Control), navigatiesysteem en het audiosysteem Concert Premium.

Volkswagen Phaeton

De Phaeton V10 TDI wordt aangedreven door een tiencilinder dieselkrachtbron; 230 kW/313 pk. Bij 2.000 toeren per minuut ontwikkelt de direct ingespoten dieselmotor, dankzij onder meer twee turbocompressoren, een koppel van 750 Nm. De Volkswagen Phaeton is leverbaar als V6, V8, V10 en W12 en is er vanaf € 81.875,-.