19 juni 2018
Feedback
Volkswagen Phaeton

Forum Volkswagen Phaeton

Reacties van eigenaren

  

, datum: 14 augustus 2014

Ervaring met auto: Sinds 2006 een 4.2l. Phaeton, verlengd. Superieur rijgedrag en comfort. Echter buitensporig hoge garagerekeningen o.a. veroorzaakt doordat garage er niet in slaagt storingen op te sporen. Bij storingen 10-14 dagen is auto bij garage. Garage rekent voor Phaeton 50% meer aan uurloon. Hoezo normaal? (120,00 p/uur). Inmiddels staat deze Phaeton, slechts ca. 120.000 km, al 14 dagen in Haarlem en nog heeft men het probleem niet gevonden. Storing: afstandsbediening opent deuren niet. Toen met sleutel geopend: alarm af. Midden in de nacht. Geprobeerd auto te starten. Lukt niet. Krijg sleutel niet uit contact en laat auto dan maar met sleutel achter. Ongesloten, vreesde ik. Niet dus. Volgende dag bleek alles versloten met sleutel in contact. Leuk die beveiliging van Volkswagen. Weggesleept naar garage.

Na een week zoeken: veel vocht onder mat bestuurder. Daar bevindt zich het electronische paneeltje voor beveilging. Was dus groen uitgeslagen. Onderdeel uit Duitsland. Eergisteren: men kon uitlezen, maar probleem nog steeds niet gevonden. Toestemming gevraagd om verder te zoeken (voor mijn rekening!) tot 2.500 euro. Dit alles omdat de afstandsbediening storing heeft.

Ik ben van mening dat er onvoldoende competentie aanwezig is, niet in Haarlem en kennelijk ook niet in Leusden bij Pon, voor Phaetons. Alle kosten worden naar de klant geschoven. Never nooit meer een Phaeton.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Peter, datum: 5 november 2014

Antwoord: Als je een beetje googelt op problemen Phaeton zul je uitvinden dat dit op een bekend probleem lijkt dat voor veel Phaeton bezitters op een groot drama is uitgelopen, de lekkage wordt veroorzaakt door een verstopping in de motorruimte (door bladeren e.d.) wat er toe leidt dat er water in de auto komt wat weer de electronica aantast en tot totaaluitval kan leiden met schades die oplopen tot in de tienduizenden euro's. Ik hoop dat het bij jou een beetje meevalt...

Reageer
  

, datum: 4 maart 2014

Ervaring met auto: Laat de Phaeton bij de ANWB keuren voordat je 'm koopt. Een aankoo keuring bij de VW dealer is minder goed is mijn ervaring (bij mij probeerde ze gelijk een -in principe- onnodige reparatie aan te smeren).

Houd rekening met hoge jaarlijkse reparatiekosten. Er kan en gaat nog wel eens wat fout en diagnose is niet altijd eenvoudig omdat geen garage de auto goed kent.

Ga niet naar de VW dealer, behalve als het niet anders kan. Die weten ook niets van de Phaeton en zijn 3 tot 4 keer duurder. Overweeg om een specialist in Duitsland te zoeken (zie motor-talk.de) en er een leuke trip van te maken. Scheelt bij een grote reparatie handenvol geld en zij kennen de Phaeton tenminste.

Voor de rest... heb je met een tweedehands Phaeton een droomauto voor een habbekrats die er ook na 12 jaar nog zeer strak en modern uitziet en ongekend comfortabel is.

Reageer Nieuw
Uitvoering3.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand190.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 18 februari 2012

Ervaring met auto: Jammer genoeg ben ik minder tevreden met mijn Phaeton, bij 113.000 km is deel van de automatische versnellingbak stuk en niemand dat het kan verklaren. Wel vroeg een VW dealer meer dan EUR 10.000 voor deze reparatie, die ik uitendelijk laat uitvoeren bij de kleine gespecialiseerde garage voor de helft van dat bedrag. Al met al, weinig vertrouwen in de kwaliteit van deze auto en dealer.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 16 februari 2012

Ervaring met auto: Een auto zonder problemen en goedkoper dan een Volvo S80 T6 in onderhoud.

Reageer Nieuw
Uitvoering4.2 V8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit2 jaar
KM-stand158.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 17 april 2011

Ervaring met auto: Na een 7-Serie met veel elektronische perikelen, een S-klasse met automaat problemen mag ik nu (voorzichtigheid troef) stellen dat de Phaeton absoluut probleemloos is. Een plesant bijkomend feit is dat je met ca 150km/u nog een speld in het pluche kan horen vallen.

Daarnaast ben ik erg onder de indruk van de service bij Volkswagen (Auto Muntstad). Voel mijzelf ineens weer 'klant'. Een aangename gewaarwording moet ik zeggen. Enfin, een bijzondere ervaring bij een merk en model waar ik bij aanvang niet zulke hoge verwachtingen had.

Ervaring met verkoop: Zoals gesteld in mijn vorige opmerking ben ik erg onder de indruk van de Volkswagen-dealer. Iets wat ik bij aanvang niet verwacht had. In tegenstelling tot eerdere ervaringen bij merken waar je het gevoel krijgt dat het een "eer is om met hun producten te mogen rijden".

Reageer Nieuw
UitvoeringV8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand134.000 km
DealerPon

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 4 april 2011

Ervaring met auto: Een ongelooflijk mooie auto met allure. Exclusief vanwege het feit dat er niet zoveel van rond rijden. Groots zonder protserig te zijn. Technisch superieur.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Hst102, datum: 10 januari 2017

Antwoord: Nu bijna 6 jaar en 200.000 km verder met deze zelfde auto. Phaeton TDI V6 uit 2009. Zonder noemenswaardige reparaties. In onderhoud bij een merkloze auto dealer. Ik vermoed dat de VW Phaeton de meest ondergewaardeerde auto is (wat hem voor de echte liefhebber nog interessanter maakt)

Reageer
  

, datum: 6 december 2008

Ervaring met auto: A6 rijd net zo voor veel minder

Nieuw
UitvoeringV6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand5.789 km
DealerKokkeler

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor4
  
 
Reactie van: Janse. Advies, datum: 9 juni 2009

Antwoord: auto heeft ongekende rij eigenschappen en een door zijn luchtvering en dubbel glas een van de stiliste auto's van zijn klasse. Door zijn relatie onbekende imago en zijn exclusieve vorm heeft hij een misterieus en stijlvol karakter.

 
Reactie van: Verh2648, datum: 30 september 2012

Antwoord: Ben ik ook in begonnen toen ik geen Phaeton kon betalen, aardige auto maar 3 klasses lager!

Reageer
  

Op zoek naar meer Volkswagen Phaeton?

Bezoek ook het forum in: