25 november 2005
Volkswagen Passat (2005 - 2010)

Volkswagen Passat (2005 - 2010)

Nieuwe Volkswagen Passat wint het Goldene Lenkrad

Autozine
25 november 2005 | Alle Passat-generaties wonnen tot nu toe de door "Bild am Sonntag" toegekende onderscheiding "Goldene Lenkrad", zo ook de nieuwe Volkwagen Passat. Eerder deze maand eindigde de Passat op een tweede plaats in de Auto van het Jaar-verkiezing 2006, maar in Duitsland sleept de Passat de eerste plaats in de wacht. Daarmee knoopt het meest recente model aan bij deze bijzondere traditie, die in 1977 begon.
 

Het "Goldene Lenkrad" werd dit jaar voor de dertigste keer toegekend, waarbij zoals altijd een 25-koppige jury betrokken was. Deze jury bestaat uit vakmensen uit de autowereld, prominenten en autocoureurs, die in totaal 25 nieuwe modellen beoordeelde in de categorieen compacte auto's middenklassers, toplimousines, SUV's en sportwagens. Dat de Volkswagen Passat in zijn klasse won, daarbij nieuwe modellen van gerenommeerde merken achter zich latend, weerspiegelt de populariteit die de nieuwe Passat in de thuismarkt ondervindt.

Volkswagen Passat (2005 - 2010)

Dr. Wolfgang Bernhard, de voorzitter van de raad van bestuur bij Volkswagen, nam de prijs met blijdschap en gepaste trots in ontvangst: "De nieuwe Passat is een winnaar, dat is duidelijk. En deze prijs is mede het gevolg van onze strategie de Passat standaard uit te rusten met comfort- en veiligheidsvergrotende zaken die bij andere merken voorbehouden blijven aan topmodellen".

Andere Volkswagen-modellen die al eens het Goldene Lenkrad wonnen, zijn de Polo, de Golf, de Touran en de Touareg.

Volkswagen Passat (2005 - 2010)