16 februari 2019
 

Forum Volkswagen Passat (1996 - 2005)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 9 november 2008

Ervaring met auto: Let goed op de afwateringsgootjes

UitvoeringTrendline 1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar1997
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 7 september 2008

Ervaring met auto: Zoals te zien gaat deze auto al een tijdje mee en nog steeds zijn we zeer tevreden over de auto. Maar nu wordt het toch tijd om naar iets anders te gaan kijken ,daarbij wordt de kanshebber nog altijd vergeleken en gewogen aan de kwaliteiten van ...

Ervaring met onderhoud (niet gespecificeerd): Zeer tevreden, eigenlijk nooit tegenvallende dingen en/of rekeningen gehad.

Ervaring met verkoop: De auto is gekocht bij een subdealer "AC" in Rijnsburg hierover en over de werkplaats zijn wij zeer tevreden.

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar1996
In bezit12 jaar
KM-stand155.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 11 augustus 2008

Ervaring met auto: Zeer betrouwbare auto. Zelfs na ruim 300Dkm op LPG. Alleen is de 1.6 wel te zwak voor deze auto, met 105 PK kom je niet tegen de wind in soms. Maar op paar dure beurten na, een probleemloze auto met veel comfort en veiligheid. De dure longlife beuten zijn niet aan te raden. De 2.0 liter uitvoering kan niet goed tegen LPG. Dit in tegenstelling tot de 1.6.

Uitvoering1.6 Op LPG G3
Brandstoflpg
Bouwjaar2002
In bezit3 jaar
KM-stand303.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 16 augustus 2007

Ervaring met auto: Na 4 dagen continu regen tijdens de vakantie in Zwitserlan,d heb ik ca. 25 liter uit de auto gehoosd. Denk om wateroverlast door binnenkomend regenwater, dat zich verzamelt links voor de achterbank als de afvoer van regenwater onder de motorkap verstopt is geraakt! Bij deze hoeveelheden werd ook water gevonden linksvoor onder de bestuurdersstoel, waardoor vervolgens de electronica om zeep was geholpen. Gevolg: auto total-loss! Zeer spijtig en constructie-technisch onbegrijpelijk voor een overigens goede auto. Zorg ervoor dat bij elke onderhoudsbeurt de afvoer van regenwater onder de motorkap op verstopping wordt nagezien en deze wordt verholpen.

Uitvoering1.8 T
Brandstofbenzine
Bouwjaar1997
In bezit1 jaar
KM-stand168.000 km
DealerBeynum

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: W. P. Vandrent, datum: 4 april 2010

Antwoord: Ik had het ook in mijn Passat van 2001, maar dan water rechts voor de achterbank, achter de passagiersstoel. In mijn geval was het de pakking om het pollenfilter die al na een paar jaar slecht werd. Dat is een soort schuim en daar liep het water zo doorheen naar binnen. Heb het jaren geleden vervangen door soort zwarte siliconenkit. Nooit meer problemen gehad.

 
Reactie van: Mskoan, datum: 27 augustus 2010

Antwoord: Ik heb dit moment last van lekkage onder bij de voeten van de achterbank, dit wordt alleen maar erger. Ik heb de bekleding lost gemaakt en er was duidelijk onder de bekleding helder water te zien waar komt dit vandaan? groeten mike

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 14 juni 2007

Ervaring met auto: Na 40.000 km alle remmen vervangen en iets met een aircoleiding. Nu na 58.000 km problemen met schakelen naar 5e versnelling.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): De Longlife-beurt is ingesteld op 30.000 km (of 2 jaar). Wat in mijn geval dus na ongeveer een jaar is. De longlife beurt is duur in verhouding met normale beurten bij merkdealers (370,- Euro!).

Ervaring met verkoop: Kleinigheidje maar bij het ophalen van de auto na aankoop blijkt de tank niet volledig gevuld zoals afgesproken was, maar slecht voor een kwart.

Uitvoering2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand58.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 1 april 2007

Ervaring met auto: Wateroverlast in de auto, nadat het afvoerkanaaltje bij de accubak verstopt kwam te zitten. Onderhoudsboekjes met dealerstempels bieden geen garantie voor gedegen onderhoud, kwam ik achter nadat ik de Sportline 2e hands had gekocht. Daar kwam ik achter, nadat er allerlei lullige lekkage makementen tijdens standaard onderhoudsbeurt naar boven kwamen, hierin viel de huidige VW dealer in Raalte niets te verwijten! Goed vermogen, dat prettig word over gebracht op het asfalt, fijn met de caravan. Verder een confortabele en relatief zuinige diesel. Fijne reisauto. Overall, dik tevreden met de diesel.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Word netjes afgehandeld en bij onduidelijkheden, is men bereid om de geconsateerde gebreken toe te lichten en laat men aan jouw de keus wat wel of niet gemaakt moet worden.

Ervaring met verkoop: Autohandelaar, heeft naar eer en geweten gehandeld. (nette auto met boekjes keurig ingevuld) auto kwam uit de lease

tip, neem iemand mee met verstand van autotechniek

UitvoeringSportline 96kw
Brandstofdiesel
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand170.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 6 maart 2007

Ervaring met auto: Verscheidene keren wateroverlast achter de passagiersstoel. Dat er via de voorzijde inkomt, indien de afwateringsgaatjes niet op tijd worden schoongemaakt. Moet niet kunnen vind ik bij zo'n type auto dat het dan naar binnen loopt. Slechte zaak. Verder rijdt de auto comfortabel, al vind ik hem wel erg slap in de vering wat vooral tot uiting komt in het bochtenwerk.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Afwaterings gaatjes schoonmaken bij onderhoudsbeurten. Vooral al het een bekend fenomeen is bij Volkswagen.

UitvoeringTDI-130 PK
Brandstofdiesel
Bouwjaar2001
In bezit1 jaar
KM-stand155.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor9
  
 
Reactie van: Jansie2, datum: 29 augustus 2010

Antwoord: Wij hebben hetzelfde probleem tijdens extreme regenbuien. Half jaar geleden afdekstrip buitenkant raam vervangen. Dachten dat dit de oplossing was. Maar door hevige regenval onlangs, komt het water weer over de dorpel achterportier naar binnen. We vermoeden dat het afdekrubber onder de deur niet voldoende tegen houdt, wat bij voorportieren wel het geval is.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 »