21 maart 2011
Volkswagen Golf Cabrio

Volkswagen Golf Cabrio

VW start productie Golf Cabriolet

Autozine
21 maart 2011 | In de Volkswagen-fabriek in Osnabrück is de productie van de nieuwe Golf Cabriolet van start gegaan. De productiefaciliteit is bij uitstek geschikt voor de fabricage van relatief kleine series. De capaciteit bedraagt circa 100.000 auto's per jaar. De nieuwe Golf Cabriolet beleeft zijn Nederlandse debuut op de komende AutoRAI (13-23 april). De marktintroductie is op 18 augustus.
 

De productiestart van de nieuwe Golf Cabriolet werd bijgewoond door onder meer de Duitse president Christian Wulff, de premier van deelstaat Niedersachsen David McAllister en Martin Winterkorn, voorzitter van de Raad van Management van Volkswagen AG. Deze zware delegatie zag de eerste Golf Cabriolet van de band rollen.

Volkswagen Golf Cabrio

Om de fabriek in Osnabrück geschikt te maken voor de productie van de Golf Cabriolet heeft Volkswagen circa 300 miljoen euro geïnvesteerd. Daardoor zijn ook veel banen behouden gebleven. Horst Neumann, lid van de Raad van Management van Volkswagen AG, verantwoordelijk voor Human Resources, zei daarom: "Op dit moment werken er 1.250 mensen in de fabriek in Osnabrück. We verwachten dat dit aantal aan het eind van het jaar is gegroeid tot 1.800. Daarbij hebben we speciale opleidingsplaatsen voor schoolverlaters".

Inclusief een zeer complete standaarduitrusting is de nieuwe Golf Cabriolet leverbaar vanaf 27.290 euro inclusief BTW en BPM. De levering in Nederland start op 18 augustus.