30 maart 2012
Volkswagen Golf Cabrio GTI
Nieuws

Volkswagen Golf Cabrio

Volkswagen Golf Cabrio nu ook met rolbeugel

30 maart 2012 - Volkswagen kan de Golf Cabriolet nu ook leveren met rolbeugel. Daarmee speelt het in op een veelgehoorde klantenwens. De rolbeugel wordt gemaakt door cabrioletspecialist Karmann, sinds 2009 onderdeel van het Volkswagen-concern. De rolbeugel heeft geen constructieve functie. Hij fungeert als nostalgisch getinte accessoire.

Met de introductie van een rolbeugel voor de huidige Golf Cabriolet speelt Volkswagen in op een veelgehoorde klantenwens. De eerste drie generaties Golf Cabriolet beschikten uit veiligheidsoverwegingen over een rolbeugel, de Golf 1 Cabriolet dankt er zelfs de bijnaam 'aardbeienmandje' aan.

Volkswagen Golf Cabrio

De carrosserie van de huidige Golf Cabriolet is zo sterk dat een rolbeugel niet meer nodig is. Dat neemt niet weg dat opvallend veel eigenaren van een Golf Cabrio aangeven hun auto uit nostalgische overwegingen te willen voorzien van een rolbeugel.

Op basis van de wensen van klanten hebben de specialisten van Karmann in Osnabrück, waar de Golf Cabriolet wordt geproduceerd, een rolbeugel ontwikkeld. Deze heeft geen constructieve functie, maar wel de robuuste uitstraling van de rolbeugel van bijvoorbeeld de Golf 1 Cabriolet. De rolbeugel is gemaakt van hoogwaardige, krasvaste en kleurechte kunststof. Het totale gewicht bedraagt 4,5 kg.

De rolbeugel is uiteraard zo ontworpen dat hij het openen en sluiten van ramen en dak niet belemmert. De rolbeugel is per 1 april leverbaar en is beschikbaar voor elke Golf Cabriolet van de huidige serie. De prijs bedraagt 1.225 euro inclusief BTW en montage door de Volkswagen-dealer.