22 maart 2019
Volkswagen Fox

Forum Volkswagen Fox

Reacties van eigenaren

  

, datum: 14 februari 2010

Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand55.000 km
DealerAmes

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Mate55, datum: 20 maart 2010

Antwoord: Ja dat klinkt bekend! Ook de verwarming kan alleen uit of max. Onze Fox nu 4 jaar oud heeft dit probleem vanaf nieuw. is van alles geprobeerd, zelfs 1 week bij de dealer H. te Rdam gestaan, volgens hun een nieuwe unit geplaatst maar nauwelijks verbetering. We leren er maar mee leven.
Een kleine opsomming van verdere problemen die we hebben (gehad):
- Slot van achterklep: na 6x bij de garage nu eindelijk opgelost.
- Klepje benzine dop sluit niet meer. Nieuwe geplaatst.
- Deur vanger spontaan afgebroken.
- Motor verliest vermogen, stel je voor in een file op de linkerbaan!
- Al eens een nieuwe injector cyl in geplaatst 300 euro. Later weer hetzelfde, staat nu weer een paar dagen bij de dealer. Volgens hen kost reparatie ca. 450 euro materiaal + 1000 euro arbeidsloon!
Ik denk dat we maar ANWB juridisch advies in moeten schakelen. Kent iemand dit probleem? Volgens dealer een onbekend probleem.

 
Reactie van: Ludojansen1, datum: 11 augustus 2010

Antwoord: Heb Volkswagen Fox in november 2010 3 jaar in bezit. Slot koffer kapot en remschijven verroest. Dat is normaal zeggen ze in de garage, dat komt door de sneeuw. Heeft iemand dat zelfde probleem, en wat er aan te doen? Heb gehoord door de hoge zoutconcentraties in Brazilie Fortaleza veroorzaken de problemen?

 
Reactie van: Anitaroosje, datum: 10 september 2010

Antwoord: Ik heb de auto iets langer dan 3 jaar en inderdaad mijn kofferbakslot doet het niet. Naar de garage geweest om te vragen wat het kost en of er rekening mee gehouden kan worden dat ik denk dat dit een maandagochtend auto is! Kosten 150 euro!

 
Reactie van: Hg5051, datum: 16 september 2010

Antwoord: Volgens mij heeft iedereen problemen met het slot op de achterklep. Ook kom ik vaak lakproblemen tegen in de verhalen...helaas .... vogelpoep..

 
Reactie van: H. Wiggers, datum: 14 september 2011

Antwoord: yep, ik weet niet wat ik zie hie hier maar idd de Fox is een nachtmerrie. En ja, ik heb mijn achter slot ook al kapot gehad.

  

, datum: 2 februari 2010

Ervaring met auto: Perfecte auto. De 1.2 6v is veel pittiger dan de 1.4. De zilver metallic lak is in nieuwstaat en oogt veel mooier dan de normale lakken. Tevens hebben wij electrische ramen, alarm en vergrendeling op afstand met zoek functie voor in parkeer garages and 15 inch sportvelgen. Er zit geen airco op en geen elecktrische spiegels en geen stuurbekrachtiging.
Tip: Vervang de ruitenwissers door flatblade wissers; die zijn goedkoper en veel stiller/flexibler.
Het probleem wat wij wel hebben is dat de achteruitsproeier het niet doet. Verder is het een top auto, maar je kunt hem niet een echte Volkswagen noemen.

Uitvoering1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit4 jaar
KM-stand81.201 km
DealerWealer

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Donn_peterkuh, datum: 10 februari 2010

Antwoord: Nieuw probleem: ruitenwissers + sproeier doet het niet meer. Zekering blijkt goed te zijn. Gelukig zit er 6 maanden garantie op.

 
Reactie van: H. Wiggers, datum: 14 september 2011

Antwoord: Ik ben blij dat ik een jaar garantie heb gehad, want ik bleef gewoon terug komen. Inmiddels ben ik het zat, dus ga ik morgen op gesprek bij de dealer.

  

, datum: 21 januari 2010

Ervaring met auto: Perfect auto voor lange mensen, goed zicht, veel bergruimte. Vooral ook veel zitruimte, zowel voorin als achterin!

Uitvoering1.4 Trendline
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit4 jaar
KM-stand67.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Eric. Troisfontaine, datum: 8 juni 2010

Antwoord: Ik ben zeer tevreden over mijn Foxje. Ik heb er in 3 jaar tijd al 105000 KM op zitten, en heb er nog nooit geen problemen mee gehad.
Ik zou het overigens jammer vinden wanneer dit model uit de productie genomen zal worden, want dit is een kleine auto waarin ook grotere menssen passen.
En aangezien zijn grote deuren ook menssen die wat breder zijn dan gemiddeld.

  

, datum: 8 januari 2010

Ervaring met auto: Dit is mijn tweede Fox, heerlijke auto, zuinig, alleen 1 probleem wat ik bij de vorige auto ook had: Onder het rijden stopt de auto er in 1 keer mee, hij gaat schokken, je kunt gas geven wat je wilt maar hij gaat niet meer vooruit! Bij de eerste Fox na 1 reparatie verholpen, mijn tweede Fox, bijna 1 jaar oud, is nu al 3x bij de garage geweest, ze hebben de spoelen van de cilinders al allemaal vervangen, gisteren kreeg ik hem weer terug toen hebben ze alles opnieuw geprogrammeerd, vanmorgen ga ik rijden, WEER hetzelfde probleem, gas geven en niets daar, stoppen op de weg, auto uitzetten, opnieuw starten en hij loopt weer.
Het toeval wil dat mijn buurvrouw dezelfde Fox heeft, 2 jaar oud, en zij heeft hetzelfde probleem. Kan me niet voorstellen dat het geen typisch Fox probleem is! Heeft hier iemand ervaring mee?

Ervaring met verkoop: Ik ben woonachtig in Luxemburg, heb de Fox dus hier in het land gekocht bij een Volkswagen Dealer.

Uitvoering1.2Refresh
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Info, datum: 21 juni 2016

Antwoord: Is de gasklep.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 20 december 2009

Ervaring met auto: Heb zelf een Fox 1.4: niet zuinig, valt zwaar tegen. Trekt naar rechts ben al drie keer terug geweest en ze doen er nix aan lak op het dak en motorkap wordt slecht. Elektrische raam bediening al 2 keer kapot en achter slot.
Voor mij geen Fox meer: goedkoop kliko plastiek als afwerking bekleding 3de wereld stof hoofdsteunen van hard piepschuim echt waardeloos.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Adel0095, datum: 21 januari 2010

Antwoord: Misschien eens iets rustiger aan rijden voor een beter en gunstiger verbruik.
En verder... verdiep je eens in een auto en ga er eens normaal en zuinig mee om, dat scheelt een hoop gedoe! Mijn Fox is nu 4 jaar oud en bevalt prima, alles werkt uitstekend!

 
Reactie van: Hg5051, datum: 6 augustus 2010

Antwoord: Mijn Fox trok ook naar rechts en de lak was slecht, geen garantie! 2 jaar oud! Vogelpoep! Uit principe een ander merk auto gekocht.
Fox reed verder als een trein, geen problemen. Was eigenlijk verder heel tevreden over de auto, maar 'o zo boos over de afwikkeling.

  

, datum: 4 december 2009

Ervaring met auto: Wij hebben sinds juni dit jaar een Fox 1.4. Deze auto trekt vanaf het begin dat wij hem hebben naar rechts. De auto is bij de garage al diverse keren uitgelijnd naar hun zeggen de banden zijn al vervangen en een keer omgezet. Toch blijft de klacht.
Zijn er meer Fox bezitters waarvan de auto naar rechts trekt? Zeker tijdens het accelereren wil de auto nog meer naar rechts trekken.

Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
DealerUdenhout

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Uitjenaad13, datum: 10 december 2009

Antwoord: Ik heb sinds 6 november dit jaar een Fox 1.2 met precies het zelfde probleem! Vanaf ik hem heb trok hij naar links, ben naar de dealer terug geweest die de voorbanden van kant heeft gewisseld en toen trok de auto naar rechts. Ben weer terug gegaan en toen is hij opnieuw uitgelijnd. Dit hielp weer niets. Op dit moment staat mijn Fox al 3 dagen bij de dealer die (naar hun zeggen) er nog niet uit zijn wat het is...

  

, datum: 9 november 2009

Ervaring met auto: De motor (de 1.2) is krachtig genoeg. Je trekt vlot genoeg op en je kan er ook nog eens zuinig mee rijden. 1 op 15 haal je makkelijk op de wat kleinere stukken (van 5 tot 10 km).
Voor een auto van deze prijs is de afwerking goed en de luxe ook. Wij hebben een paar opties genomen, waaronder elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en elektrische ramen. Verder zit er nog een radio/CD-speler in.
Hij is lekker ruim. Nadeel is dat op de achterbank in het midden een houder zit voor drank. Hier kan dus niemand in het midden zitten. Verder zit iedereen in deze auto heel ruim. Prima auto ook dus voor langere stukken. Tot nog toe nog geen overmatige slijtage of zware storingen. Wel een probleem met de ruitenwissersproeiers: die spuiten tegen de ruitenwissers aan. Dit systeem is dus niet grandioos ontworpen, maar ja de prijs maakt veel goed. Een kleinigheid nog met de handrem: de behuizing moest naar achteren gedrukt worden anders kreeg je hem hier niet vanaf.

Uitvoering1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit4 jaar
KM-stand30.000 km
DealerPouw

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor10
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »