4 februari 2015
 

Volkswagen Caddy

VW introduceert nieuwe Caddy

Autozine
4 februari 2015 | Volkswagen Bedrijfswagens presenteert de nieuwe, vierde generatie Caddy. Zijn frisse design springt direct in het oog, net als het robuuste interieur. Door nieuwe motoren is de bestverkochte bedrijfswagen van Nederland in 2014 schoner en zuiniger dan voorheen. Diverse assistentiesystemen beloven meer veiligheid, comfort en gebruiksgemak. De Caddy wordt deze zomer op de Nederlandse markt verwacht in een bedrijfswagen- en personenauto-uitvoering.

De Caddy van de derde generatie was een groot succes. Hij was 11 jaar in productie en er werden 1,5 miljoen exemplaren verkocht. De vierde generatie zet wederom een grote stap voorwaarts. Dat wordt nog eens onderstreept door het nieuwe design.

Volkswagen Caddy (2004 - 2020)

Dankzij de nieuwste assistentiesystemen verzet de nieuwe Caddy de bakens bij Volkswagen Bedrijfswagens op het gebied van veiligheid, comfort én gebruiksgemak. Zo heeft hij optioneel Front Assist met City-noodremfunctie; tot 30 km/h kan dit systeem autonoom een noodstop uitvoeren. Multi Collision Brake is standaard bij de Euro 6-versies en beperkt of voorkomt vervolgschade na een aanrijding. Slimme opties zijn de grootlichtassistent, vermoeidheidsherkenning en voorruitverwarming. Ook adaptieve cruise controle (ACC) is als extra verkrijgbaar.

De Caddy is er met gloednieuwe multimediasystemen als Radio Composition Colour en Composition Media en het radio-navigatiesysteem Discover Media. Alle zijn te combineren met een achteruitrijcamera. Park Assist is optioneel. Het maakt automatisch inparkeren mogelijk (parallel áán en haaks óp de rijrichting).

Volkswagen Caddy (2004 - 2020)

De Caddy krijgt een gloednieuwe 2.0 TDI-dieselmotor in vier varianten: van 55 kW/75 pk tot 110 kW/150 pk. De zuinigste variant is de Caddy BlueMotion met een officieel vastgesteld verbruik van 4,0 l/100 km. De Caddy EcoFuel (CNG/aardgas) met een 1.4 TGI-motor is krachtiger en tegelijkertijd 30% zuiniger dan zijn voorganger. Het vastgestelde verbruik komt op 4,0 kg/100 km. Ook zijn er drie benzinemotoren: de 1,2-liter viercilinder TSI met 62 kW/84 pk, de 1.0-driecilinder TSI met 75 kW/102 pk en de 1.4 TSI met 92 kW/125 pk. Naast de nieuwe Euro 6-versies zijn voorlopig ook nog Euro 5-dieselmotoren beschikbaar.

De levering van de nieuwe Caddy in Nederland start deze zomer. De Nederlandse prijzen worden in de aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt. Van de huidige Caddy is op dit moment het actiemodel C-Edition beschikbaar, met klantvoordeel dat kan oplopen tot ruim 6.000 euro.

Volkswagen Caddy (2004 - 2020) VW Caddy Combi nu met zeven zitplaatsenVW Caddy Combi nu met zeven zitplaatsen
23 juni 2015
Nieuwe VW Caddy vanaf nu te bestellenNieuwe VW Caddy vanaf nu te bestellen
20 april 2015
VW Caddy parkeert nu ook automatischVW Caddy parkeert nu ook automatisch
13 juli 2012
 

Info

Techniek

Prijs

Occasions

Forum