13 juli 2012
 

Volkswagen Caddy

VW Caddy parkeert nu ook automatisch

Autozine
13 juli 2012 | De Volkswagen Caddy is vanaf nu leverbaar met Park Assist, dat automatisch inparkeren mogelijk maakt. Deze laatste generatie Park Assist maakt behalve fileparkeren ook haaks op de weg achteruit inparkeren mogelijk. Park Assist is per direct leverbaar op de Caddy en Caddy Maxi, zowel op de grijs- en geel kenteken uitvoeringen. De meerprijs is voor alle modellen gelijk en bedraagt 650 euro exclusief BTW/BPM. Dit is inclusief Park Pilot, het akoestische waarschuwingssysteem voor de voor- en achterzijde.

De bestuurder kan het systeem inschakelen met een druk op de knop in de middenconsole; bij snelheden tot 40 km/uur. Hij selecteert door middel van de richtingaanwijzer de kant van de weg waar de parkeerhulp assistentie moet verlenen. Wanneer Park Assist (met behulp van ultrasone sensoren) een plek gevonden heeft die groot genoeg is, begint de geautomatiseerde parkeerprocedure. De bestuurder schakelt de achteruitversnelling in en hoeft alleen maar het gas- en rempedaal te bedienen. Park Assist neemt de besturing van de Caddy over. Akoestische signalen en de informatie op de multifunctionele display informeren de bestuurder.

Volkswagen Caddy (2004 - 2020)

Tijdens het parkeren reduceert het systeem de snelheid tot 7 km/uur. Ook kan Park Assist, als een aanrijding dreigt, een remingreep doen. De bestuurder blijft echter volledig verantwoordelijk voor het voertuig, want Park Assist kan niet in alle gevallen schade voorkomen.

Als toevoeging assisteert het 360-graden Optical Parking System (OPS) bij het parkeren van de Caddy. Dit systeem toont het bovenaanzicht van het voertuig op de kleurendisplay van de radio en/of het navigatiesysteem. De bestuurder kan met behulp van gele en rode signalen gemakkelijk bepalen of zich obstakels voor of achter de auto bevinden. Dan klinkt tevens een akoestisch signaal.

VW Caddy Combi nu met zeven zitplaatsenVW Caddy Combi nu met zeven zitplaatsen
23 juni 2015
Nieuwe VW Caddy vanaf nu te bestellenNieuwe VW Caddy vanaf nu te bestellen
20 april 2015
VW introduceert nieuwe CaddyVW introduceert nieuwe Caddy
4 februari 2015
 

Info

Techniek

Prijs

Occasions

Forum