24 november 2010
Volkswagen Beetle

Volkswagen Beetle

Oprah onthult silhouet nieuwe VW Beetle

Autozine
24 november 2010 | De Amerikaanse talkshowpresentatrice Oprah Winfrey heeft tijdens een van haar laatste shows het silhouet van de nieuwe Volkswagen Beetle onthuld. In de show wees zij het nog te introduceren nieuwe model nu al aan als 'One of Oprah's favorite things'. De 275 aanwezige studiogasten kregen de toezegging dat ze gratis een nieuwe Beetle konden verwachten.
 

Het is niet toevallig dat juist Oprah Winfrey het silhouet van de nieuwe Volkswagen Beetle onthulde. De invloedrijke talkshowpresentatrice is een groot fan van de Beetle. Ze rijdt er zelf ook één. Oprah heeft de nieuwe Beetle al 'live' gezien. Na het tonen van het silhouet, riep ze de auto uit tot 'One of Oprah's favorite things'.

Volkswagen Beetle

Door het silhouet van de nieuwe Beetle in de Oprah Winfrey show te onthullen, bereikte Volkswagen direct een miljoenenpubliek. De 275 studiogasten werden verrast met de toezegging dat ze gratis een nieuwe Beetle zouden krijgen. Volkswagen Group North America werkte graag mee aan de talkshow waarbij de nieuwe Beetle een hoofdrol vervulde. CEO Jonathan Browing daarover: 'Oprah Winfrey en de Volkswagen Beetle zijn twee iconen. Toen we door de Oprah-show benaderd werden, waren we direct enthousiast.'

De nieuwe Volkswagen Beetle wordt in het voorjaar van 2011 in volle glorie onthuld. Het silhouet maakt nu al duidelijk dat het nieuwe model krijgt een meer gestrekte lijn krijgt. De Beetle blijft echter herkenbaar. In de aanloop naar de officiële onthulling is de nieuwe Beetle te volgen via Facebook.com/VW.