8 februari 2003
Toyota Yaris (1999 - 2005)

Toyota Yaris (1999 - 2005)

Toyota toont 2e generatie Yaris

Autozine
8 februari 2003 | De nieuwe generatie Toyota Yaris is op vele details verbeterd. De gemiddelde prijsstijging echter 1 procent. De nieuwe Yaris heeft nu standaard ABS en EBD. En een noviteit is de Multi Mode Transmission (MMT) dat op de Yaris 1.0 VVT-i leverbaar is: een automatisch schakelende vijfbak tegen een meerprijs van 650 Euro. De nieuwe Toyota Yaris staat vanaf eind februari bij de Toyota dealer.
Wittebrug

De nieuwe generatie Toyota Yaris heeft op een groot aantal punten wijzigingen ondergaan. Aan de voorzijde zijn er nieuwe heldere koplampunits gekomen, voorzien van een projectielens. Deze lens is geplaatst in de binnenste hoeken van de koplampunits en loopt gedeeltelijk door tot in de voorbumper. Een nieuwe grille en voorbumper zorgen ervoor dat de vernieuwde Yaris naadloos aansluit op het familiegezicht van Toyota's nieuwe modelgeneraties. Aan de achterzijde zien we nieuw ontworpen achterlichtunits die nu geheel uit rood glas bestaan. De achterbumper heeft een gewijzigd design met stootvlakken op de bumperhoeken. Ook de wieldoppen zijn van een nieuw design. Het dashboard is voorzien van een verbeterd ventilatiepaneel. En het stuurwiel is vervangen door een exemplaar met een chromen Toyota logo. Vanaf de meest luxueuze Linea Sol uitvoering is het stuurwiel voorzien van leder en voorzien van toetsen voor de bediening van het audiosysteem. Verder completeren chroomkleurige accenten het binnenwerk van de diverse Yaris-uitvoeringen. Tenslotte ze zijn allemaal voorzien van volledig nieuw ontworpen bekledingsstoffen.

Toyota Yaris (1999 - 2005)

De nieuwe Yaris is de allereerste Toyota die leverbaar wordt met de compleet nieuwe Multi Mode Transmission (MMT). Deze MMT is een automatisch schakelende vijfversnellingsbak. De Yaris 1.0 VVT-i MMT is daarom niet voorzien van een koppelingspedaal. Tijdens het rijden in een Yaris met MMT heeft men de keus tussen volledig automatisch schakelen of op sequentiële wijze handmatig op- of terugschakelen. Voor automobilisten met een aantekening 'automaat' in het rijbewijs is het toegestaan om met deze Yaris te rijden. De nieuwe Multi Mode Transmission is uitsluitend leverbaar op de Yaris met de 1.0 VVT-i benzinemotor (Terra, Luna, Sol). De meerprijs van het systeem bedraagt 650 Euro. Mede door deze scherpe meerprijs, komt de consumentenprijs van een Yaris met MMT aanzienlijk lager uit dan die van een Yaris met een 4-traps automaat. De 4-traps automaat is uitsluitend op de 1.3 VVT-i Linea Sol te leveren en heeft een meerprijs van 1.300 Euro.

De VVT-i benzine motoren hebben variabele en intelligente kleptiming en behoren met deze technologie tot de krachtigste en meest zuinige motoren in het huidige motorenaanbod van Toyota. De 1.0 VVT-i levert een vermogen van 50 kW/68 pk, de 1.3 VVT-i levert 63 kW/86 pk en de 1.5 VVT-i (welke is voorbehouden aan de meest sportieve versie (T Sport)) levert een vermogen van 78 kW/106 pk. De Toyota Yaris is ook leverbaar met een 1.4 D-4D Common Rail turbodieselmotor (55 kW/75 pk). De basisuitvoering wordt geleverd met de 1.0 VVT-i benzinemotor. Deze uitvoering beschikt standaard onder meer over ABS + EBD (elektronische remkrachtverdeler) en een radio/cassettespeler met 2 luidsprekers. Op de achterbank is deze Yaris uitgevoerd met 3 driepuntsgordels.

Toyota Yaris (1999 - 2005)

De nieuwe generatie Toyota Yaris begint bij een consumentenprijs van 11.890 Euro voor de Yaris 3-deurs 1.0 VVT-i.

KwikFit
1.200 euro voordeel op Toyota Yaris Blue1.200 euro voordeel op Toyota Yaris Blue
14 april 2004
Hoge opbrengst bij veiling ToyotaHoge opbrengst bij veiling Toyota
27 november 2003
Stoelen Toyota Yaris veiligsteStoelen Toyota Yaris veiligste
6 oktober 2003
Idols en Toyota Yaris hand in handIdols en Toyota Yaris hand in hand
7 september 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum