28 augustus 2003
Toyota RAV4 (2000 - 2006)

Toyota RAV4 (2000 - 2006)

Vernieuwde Toyota RAV4 debuteert tijdens IAA

Autozine
28 augustus 2003 | De vernieuwde Toyota RAV4 zal tijdens de Internationale Automobil Ausstellung 2003 in Frankfurt zijn werelddebuut maken. Europa's meest verkochte compacte SUV is zowel optisch als technisch flink opgewaardeerd. De nieuwe Toyota RAV4 is aan de voorkant herkenbaar aan de nieuwe, stoerder gestileerde grille en bumper en de gewijzigde kop- en mistlampen. Ook de vormgeving van de achterverlichting is vernieuwd. Bovendien werd de beschermkap van het reservewiel opnieuw vormgegeven en datzelfde geldt voor de lichtmetalen velgen. Om de nieuwe ontwerpdetails nog beter tot hun recht te laten komen, zal de RAV4 in diverse nieuwe lakkleuren verkrijgbaar zijn.

Uiteraard is ook het interieur op details gewijzigd. Zo zijn de interieurbekleding en het dashboard voortaan donkerder uitgevoerd. Belangrijker is de toevoeging van een groot aantal comfortverhogende voorzieningen. De standaard uitrusting is onder meer uitgebreid met een radio/cd-speler, inclusief bediening hiervan op het stuurwiel (m.u.v. Linea Terra). Vanaf de Linea Sol beschikt de RAV4 over volautomatische airconditioning, automatische dimmende binnenspiegel en cruise control. Een geavanceerd Full Map DVD navigatiesysteem is als extra te bestellen op de RAV4 Linea Sol. Dit systeem beschikt over een groot kleurenbeeldscherm dat is uitgevoerd als een touch-screen: functies kunnen direct door aanraking op het display worden geactiveerd. De functie RDS-TMC (Radio Data System Traffic Message Channel) maakt dynamische routebegeleiding mogelijk. Dit houdt in dat het navigatiesysteem bij het plannen van de route rekening houdt met files en omleidingen, waardoor altijd de route met de beste doorstroming wordt gekozen. Deze RDS-TMC service is inmiddels ook in Nederland beschikbaar.

Toyota RAV4 (2000 - 2006)

Veiligheid is een ander belangrijk aspect van de nieuwe Toyota RAV4. De veiligheidsuitrusting omvat onder meer airbags voor bestuurder en passagier. Op de Linea Sol zijn zijairbags en gordijnairbags (SRS Curtain Shield Airbags) standaard. Daarnaast werd ook de actieve veiligheid vergroot. Zo is de RAV4 Linea Sol standaard voorzien van Vehicle Stability Control (voertuigstabiliteitscontrole), Traction Control en een Brake Assist (remassistent). Om het rijplezier te vergroten heeft Toyota de stuurwieloverbrenging en lagers van de stuurinrichting vernieuwd, waardoor de besturing meer feedback moet geven aan de bestuurder. Ook is het rijcomfort volgens de fabrikant verbeterd, dankzij een gewijzigde voorwielophanging, een nieuwe onderstelafstemming en de toepassing van schokdempers met een aangepaste dempingskarakteristiek.

Net als de vorige generatie is ook de vernieuwde RAV4 verkrijgbaar met twee VVT-i benzinemotoren en een 2.0 D-4D Common Rail dieselmotor. De 2.0 VVT-i benzinekrachtbron is gewijzigd en voldoet nu aan de EURO IV-emissienorm. Daarmee is de Toyota RAV4 2.0 VVT-i de schoonste SUV's op de markt, met de laagste CO2-uitstoot.

Toyota RAV4 (2000 - 2006)

De facelift Toyota RAV4 staat naar verwachting medio oktober 2003 bij de Toyota dealer. De prijzen zijn nog niet bekend.

Profile
Toyota lanceert RAV4 Special EditionToyota lanceert RAV4 Special Edition
17 september 2004
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum