7 februari 2007
Toyota Prius (2003 - 2009)

Toyota Prius (2003 - 2009)

Toyota Prius in prijs verlaagd

Autozine
7 februari 2007 | Toyota heeft de Prius is prijs verlaagd. De vanafprijs bedraagt nu 25.990 euro. Door hoge Nederlandse belastingen (BPM) is de bereikbaarheid van de schone auto in het geding. Toyota neemt naar eigen zeggen haar milieuverantwoordelijkheid. Het merk wil de schone, ruime en luxueuze hybride auto voor meer mensen bereikbaar maken.
 

Ondanks zijn ruimte is deze gezinsauto in staat om een lage CO2-uitstoot van gemiddeld 104 g/km te realiseren. Hiermee is de Prius de benzineauto met de laagste CO2-uitstoot op de Nederlandse markt. Het verbruik van 1 op 23 (volgens EC-norm) is ook bijzonder laag. Dit lage benzineverbruik vertaalt zich direct in financieel voordeel.

Toyota Prius (2003 - 2009)

Het uitrustingsniveau van de Prius staat op een hoog niveau. Een automaat (E-CVT), cruise control, climate control en audio met CD speler met 6 luidsprekers gecombineerd met stuurwielbediening zijn onder meer standaard. Op veiligheidsgebied staat de Prius eveneens zijn mannetje. Hij behaalde vijf sterren in de EuroNCAP crashtest. Verder zijn standaard aan boord: 8 airbags, ABS, Traction Control en Vehicle Stability Control.

In mei zullen de Toyota dealers de Nationale hybride proefrijweken organiseren. Automobilisten kunnen dan zelf ervaren hoe eenvoudig het is om met de Toyota Prius te rijden. De naadloze afstemming tussen de benzinemotor, de elektromotor en de automaat staat hiervoor garant. Samen levert het systeem 113 pk (82 kW) vermogen. Er is ook veel trekkracht beschikbaar dankzij de elektromotor. Vervolgens zal men op het touch-screen kunnen zien dat de accus zichzelf opladen tijdens het rijden en remmen, waardoor hij nooit aan de stekker hoeft.

Toyota Prius (2003 - 2009)