25 juni 2008
Toyota Prius (2003 - 2009)
Nieuws

Toyota Prius (2003 - 2009)

Toyota ontvangt prijs voor plug-in hybride

25 juni 2008 - Eurelectric, de koepelorganisatie van de Europese elektriciteitsindustrie, heeft Toyota onderscheiden voor zijn plug-in hybridetechniek. De 'hybride met een stekker', die op dit moment bij Toyota in ontwikkeling is, maakt het aantrekkelijker om op elektriciteit te rijden. De batterij is namelijk via een stekker in het stopcontact op te laden.

Toyota bracht al in 1997 de eerste massageproduceerde hybride op de markt, de Prius, en heeft wereldwijd inmiddels 1,5 miljoen hybrides verkocht. Paul Bulteel, voormalig secretaris-generaal van Eurelectric en de voorzitter van de Eurelectric Award: "Toyota's volgende stap is onderzoek naar de mogelijkheden van Plug-in Hybrid Vehicles, kortweg PHV's, die met elektriciteit in huis zijn op te laden. Bij korte ritten kan een PHV volledig op elektriciteit rijden in plaats van benzine, wat een aanzienlijke reductie in CO2-uitstoot tot gevolg heeft en het brandstofverbruik drukt. Toyota heeft een vooraanstaand Europees elektriciteitsconcern in de arm genomen om onderzoek te doen naar deze vorm van hybride auto's en de uiteindelijke introductie ervan".

Toyota Prius (2003 - 2009)

Gerard Killmann, General Manager Powertrain Design bij Toyota Motor Europe (TME), nam de prijs namens Toyota in ontvangst. "We zijn er trots op dat Toyota de allereerste Eurelectric Award op zijn naam heeft mogen schrijven", aldus Killmann. "De hybridetechniek van Toyota heeft grote raakvlakken met de wensen van autobezitters, zoals een lage CO2-uitstoot, een laag brandstofverbruik, een vloeiende acceleratie en een laag geluidsniveau. Deze prijs is een erkenning voor de belangrijke rol die hybridetechniek speelt in de huidige samenleving die zeer gebrand is op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen".