21 september 2004
Toyota Prius (2003 - 2009)

Toyota Prius (2003 - 2009)

China gaat Toyota Prius produceren

Autozine
21 september 2004 | China FAW Group Corporation (FAW) en Toyota Motor Corporation (TMC) zijn op basis van de productie- en verkoopmogelijkheden overeengekomen om gezamenlijk high tech en kwalitatief hoogwaardige hybride aangedreven Toyota Prius in China te gaan bouwen.
 

FAW President Zhu Yangfeng en TMC President Fujio Cho bevestigden hun officiele samenwerking door het contract in Beijing's Diaoyutai State Guesthouse ceremonieel te ondertekenen. Hierbij waren ongeveer 300 mensen aanwezig, waaronder staatslieden en de media.

Toyota Prius (2003 - 2009)

Om de bewustwording en het begrip voor hybride voertuigen te vergroten en beschikbaar te stellen in s werelds grootste consumentenmarkt willen FAW en TMC zo snel mogelijk starten met het bouwen van een Toyota Prius fabriek in China. Gepland staat om eind 2005 met de assemblage te starten. Beide bedrijven zijn tevens overeengekomen om in de toekomst een op Toyota techniek gebaseerde hybride auto te produceren met de merknaam van FAW.

In augustus 2002 hebben FAW en TMC een jointpromotion in de automobielbranche aangekondigd. Vanaf dit moment hebben beiden gestaag gewerkt aan de realisatie van dit breed georienteerde project. Het betreft productie, verkoop en andere automotive gerelateerde activiteiten. Met het ondertekenen van deze nieuwe overeenkomst bevestigen beide bedrijven hun intentie om de hybride voertuigen en tevens de verdere ontwikkeling van de Chinese automobiel industrie te promoten.

Toyota Prius (2003 - 2009)