15 september 2009
Toyota Land Cruiser (2009 - 2017)
Nieuws

Toyota Land Cruiser

Nieuwe Toyota Land Cruiser vanaf 2010

15 september 2009 - Toyota presenteert op de IAA de volledig vernieuwde Land Cruiser. Sinds in 1951 de eerste Land Cruiser op de markt verscheen, heeft dit type zijn weg gevonden naar meer dan vijf miljoen veeleisende gebruikers over de hele wereld. Omdat Toyota verder gaat met de ontwikkeling van duurzame vormen van mobiliteit, zijn de CO2-emissies van zowel de benzine- als de dieselmotor met 12% gereduceerd.

Zelfs onervaren terreinrijders komen volgens de fabrikant met functies als Multi-terrain Select en Crawl Control zelfs onder de moeilijkste omstandigheden op hun plaats van bestemming. Crawl Control biedt de bestuurder bijvoorbeeld de mogelijkheid om zonder het gas- of rempedaal aan te raken met een vooraf ingestelde, lage snelheid door modderig terrein of rul zand te rijden. Daarbij helpt ook een systeem als de Multi-terrain Monitor, dat met vier camera's en een Steering Angle Display het ideale traject in beeld brengt.

Toyota Land Cruiser (2009 - 2017)

Ook op de openbare weg onderscheidt de nieuwe Land Cruiser zich nog meer dan voorheen. Daarvoor zorgt een sterk verbeterd en nog stijver chassis met Adaptive Variable Suspension (AVS) en een elektronisch gestuurd Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS), dat zowel op verhard als op onverhard terrein bijdraagt aan een uiterst stabiele wegligging.

De nieuwe Toyota Land Cruiser is leverbaar met naar keuze een 4,0 liter Dual VVT-i V6 benzinemotor met een vermogen van 202 kW/275 pk en een koppel van 381 Nm, of een 127 kW/173 pk sterke 3,0 liter turbodiesel. Enkele technische aanpassingen zorgen ervoor dat de CO2-emissie van beide motoren 12% lager ligt dan voorheen, terwijl de dieselmotor ondanks zijn koppel van 400 Nm een gecombineerd brandstofverbruik van 8,1 l/100 km laat notren.

Toyota Land Cruiser (2009 - 2017)

Ten opzichte van zijn voorganger beschikt de nieuwe Land Cruiser over een aanzienlijk ruimer interieur, waarin de nadruk nog meer dan voorheen ligt op luxueus comfort. De zevenzitsuitvoering is voortaan voorzien van een 135 mm in lengterichting verschuifbare achterbank. Dankzij de in de verhouding 40:20:40 neerklapbare rugleuning kan de ruimte in het interieur bovendien flexibeler worden benut.

De optionele derde zitrij bestaat uit twee volwaardige zitplaatsen met geïntegreerde hoofdsteunen. Beide zitplaatsen kunnen onafhankelijk van elkaar volledig worden verzonken in de laadvloer. De beenruimte voor de passagiers op de achterste zitrij is ten opzichte van hetgeen de huidige Land Cruiser biedt, meer dan verdubbeld, mede doordat de voetenruimte met 38 mm is verlaagd.

Toyota Land Cruiser (2009 - 2017)

De verkoop van de nieuwe Toyota Land Cruiser start medio oktober. Tegen die tijd zijn ook de prijzen bekend. De levering van de Land Cruiser vindt plaats vanaf 1 januari aanstaande.

XLLease
AutoCoach