3 december 2004
Toyota Aygo (2005 - 2014)

Toyota Aygo (2005 - 2014)

Toyota Aygo vanaf zomer 2005 bij de dealer

Autozine
3 december 2004 | De Toyota Aygo zal op de Autosalon van Geneve (1-13 maart 2005) z'n wereldpremiere beleven. In Nederland introduceert Toyota aan het einde van de komende zomer de sportief gelijnde, compacte Toyota. De onder de Toyota Yaris gepositioneerde Aygo richt zich voornamelijk op een trendy en zelfbewuste groep jonge kopers; een voor Toyota grotendeels nieuw publiek. De compacte Toyota zal zowel in 3- en als 5-deurs versie worden geleverd.
 

In Nederland wordt de Toyota Aygo geleverd met een 1,0 liter benzinemotor en een 1,4 liter dieselmotor. Wie de afmetingen van de compacte Toyota in ogenschouw neemt, ziet direct dat de Aygo compacter is dan de Toyota Yaris. Het koperspubliek wordt vooral verwacht bij jonge mensen die veelal in stedelijke gebieden wonen en werken en waarbij de praktische afmeting van de Toyota Aygo goed van pas komt. De Aygo zal volgens de importeur in een interessante prijsklasse komen, waardoor deze Toyota vanuit financieel oogpunt ook bij jonge kopers onder handbereik komt.

Toyota Aygo (2005 - 2014)

Aygo, de naam van de kleinste Toyota, zegt iets over z'n kopers. Het is afgeleid van het Engelse I go (letterlijk: ik ga), wat vrij vertaald neerkomt op een life style waarbij men prima in staat is zelf te bepalen wat, wanneer en met wie iets wordt ondernomen. Het gaat volgens de marketing afdeling om een positief ingestelde generatie waarin keuzevrijheid centraal staat. Ze maken plezier, zijn nieuwsgierig en doen allerlei spontane dingen als chatten, naar de bios gaan, videogames spelen, sporten, muziek downloaden, en nog veel meer.