5 januari 2012
Toyota Aygo (2005 - 2014)

Toyota Aygo (2005 - 2014)

Vernieuwde Toyota Aygo debuteert in Brussel

Autozine
5 januari 2012 | De Toyota Aygo heeft een verjongingskuur ondergaan. Niet alleen is het uiterlijk en interieur opgefrist, ook is hij stiller en zuiniger geworden en laat de Aygo zich scherper sturen. De vanafprijs zakt tegelijk naar 7.990 euro. De nieuwe Aygo wordt in de loop van maart in de showroom verwacht.

De vernieuwde Aygo 2012 wordt onthuld op de Autosalon van Brussel, die half januari begint. Hoewel de Aygo inmiddels al sinds 2005 op de markt is, is het succes nog steeds onverminderd groot. De afgelopen twaalf maanden werden er in ons land meer dan 15.000 van verkocht. De verjongingskuur die Toyota de Aygo nu laat ondergaan, is dan ook bijzonder subtiel, zowel van buiten als van binnen én onderhuids.

Toyota Aygo (2005 - 2014)

De voorzijde kreeg een retouche. Het front wordt gedomineerd door de nieuwe trapezium grille met daarin (vanaf uitrustingsniveau "Aspiration") twee smalle strips met LED dagrijverlichting. Binnenin valt de nieuwe, donkergrijze kleur van het dashboard op, net als het nieuw vormgegeven stuur en het nieuwe audiosysteem, dat vanaf de Aspiration is voorzien van onder meer Bluetooth en een USB/iPod-aansluiting.

Ook onderhuids werd de Aygo aangescherpt, waarbij de aanpassingen aan de wielophanging en de motor het duidelijkst merkbaar zijn. Daardoor rijdt de Aygo stiller, maar rijdt het succesnummer ook nóg iets zuiniger. Het gemiddeld ECE-verbruik komt hierdoor voor de handgeschakelde versie uit op 4.3l / 100 km; de CO2-uitstoot duikt daardoor ook naar de 99 gr/km. Dat houdt de nieuwe Aygo ook na 1 juli wegenbelastingvrij tot 2014.

De Aygo wordt leverbaar in vijf uitvoeringen: de Access, Comfort, Comfort Orange, Aspiration en de Dynamic Orange. Van de vijf versies springen de Orange-uitvoeringen letterlijk en figuurlijk het meest in het oog; ze zijn in de knaloranje metallic kleur 'Tabasco Orange' gespoten en voorzien van oranje ringen rondom onder meer de toerenteller (standaard in de Dynamic Orange) en de openingen van de luchtventilatie.

Toyota Aygo (2005 - 2014)

Wie de oranje lak iets te veel van het goede vindt, kiest voor een zwarte of grijze lak. Wel behoudt de auto dan oranje buitenspiegels en deurgrepen. Bovendien heeft de Dynamic Orange standaard oranje/zwarte stoelbekleding.

Toyota Aygo tijdelijk als Dynamic BlueToyota Aygo tijdelijk als Dynamic Blue
24 juli 2013
Toyota introduceert Aygo XpressToyota introduceert Aygo Xpress
30 januari 2013
Toyota brengt twee nieuwe Aygo variantenToyota brengt twee nieuwe Aygo varianten
4 april 2011
Toyota Aygo nu als Dynamic NavigatorToyota Aygo nu als Dynamic Navigator
22 oktober 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum