13 april 2005
Toyota Aygo (2005 - 2014)
Nieuws

Toyota Aygo (2005 - 2014)

Toyota Aygo vanaf juni in Nederland

13 april 2005 - In juni maken tien Europese steden kennis met de Aygo, namelijk Athene, Barcelona, Berlijn, Londen, Madrid, Milaan, Parijs, Praag, Rome en onze eigen Randstad. In deze stedelijke gebieden woont naar verhouding het grootste deel van de beoogde rijders: een jonge en trendy publiek. Toyota kiest voor een onconventionele aanpak voor de introductie van de Aygo, met periodiek nieuwe ontwikkelingen op het gebied van opvallende carrosseriekleuren, al dan niet gecombineerd met fabrieksopties en accessoires.

Op zoek naar een Toyota Aygo 1.0 12v VVT-i Dynamic?
Nederland Mobiel heeft er 1047 vanaf € 10,-

Toyota Aygo (2005 - 2014) 1.0 12v VVT-i Dynamic

De naam Aygo is afgeleid van I go, wat staat voor vrijheid en mobiliteit voor een nieuwe Europese generatie. De Aygo bindt de strijd aan met het wijdverbreide stereotype beeld dat een compacte auto alleen gewoontjes en zuinig kan zijn. De relatief lange wielbasis en de kortste overhangen voor en achter in dit marktsegment, zorgen voor een ruimte waarin vier volwassenen een zitpositie vinden met voldoende beenruimte. De kofferruimte heeft een inhoud van 130 liter (3 deurs) of 139 liter (5 deurs) en het interieur heeft 25 liter opbergruimte in de portierbakken, acht opbergvakjes, drie bekerhouders en een muntvakje.

Toyota Aygo (2005 - 2014)

De Aygo koper heeft keus uit de versies: Aygo, Aygo+ en Aygo Sport. Allen hebben een onder meer frontairbags, ABS/EBD en elektrische stuurbekrachtiging (EPS). Ook een radio/CD-speler met aansluiting voor bijvoorbeeld een MP3-speler behoort tot de standaarduitrusting. De Aygo+ heeft bovendien elektrisch bedienbare ramen voor en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Deze versie heeft verder: 6 luidsprekers waarvan 2 tweeters, buitenspiegels in carrosseriekleur en zij-airbags. Met de frontairbags samen dus 4 airbags in totaal. Curtainairbags zijn optioneel te bestellen op de Aygo+. De Aygo Sport heeft ten opzichte van de Aygo+: mistlampen voor, een toerenteller bovenop het instrumentenpaneel en sportieve 14 inch lichtmetalen wielen. Als accessoires zijn ook het Travel Pack en Mobility Pack leverbaar.

De ingenieurs van Toyota hebben een volledig nieuwe 1,0 liter VVT-i benzinemotor met drie cilinders ontwikkeld. Met een gewicht van slechts 67 kilo is dit de lichtste verbrandingsmotor die nu op de markt is. Tevens is dit de 1,0 liter motor (68 pk/50 kW) met het hoogste specifieke koppel (93 Nm bij 3.600 min). De motor maakt de Aygo tot een van de zuinigste en schoonste benzineauto's in zijn klasse. Hij kent volgens EG-norm een gecombineerd verbruik van 4,6 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van 109 gr/km. De 1,0 motor kan gecombineerd worden met Multi-Mode Transmission (M-MT): Toyota's handgeschakelde transmissie waarmee ook automatisch rijden mogelijk is. Een prettige bijkomstigheid in het drukke stadsverkeer.

Toyota Aygo (2005 - 2014)
XLLease