24 mei 2005
Toyota Aygo (2005 - 2014)

Toyota Aygo (2005 - 2014)

4 sterren voor Toyota Aygo bij EuroNCAP crashtest

Autozine
24 mei 2005 | De onlangs geintroduceerde Toyota Aygo is op het punt van bescherming van volwassen inzittenden bekroond met 4 sterren bij het Euro NCAP-testprogramma. De Aygo behaalde voor de bescherming van volwassen inzittenden een score van 26 punten. Op het gebied van bescherming van kinderen behaalde de Aygo 3 sterren (36 punten), eveneens een uitstekend resultaat, en voor de bescherming van voetgangers 2 sterren (14 punten).

Zowel de actieve als de passieve veiligheid speelde een doorslaggevende rol bij het design en de productie van de Aygo. Tot de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen behoren onder meer:

Toyota Aygo (2005 - 2014)
  • Het MICS (Minimal Intrusion Cabin System) van Toyota; een solide carrosseriestructuur die op een effectieve manier bij een aanrijding frontaal of van opzij vrijkomende energie afvoert
  • Standaard twee airbags voor (Aygo) side airbags (Aygo+ en Aygo Sport) en curtain airbags (optioneel op de Aygo+)
  • Waarschuwingssysteem voor de veiligheidsgordels (met zoemer)
  • ISOFIX-bevestigingssysteem voor kinderzitjes op de buitenste zitplaatsen achter zijn standaard op Aygo+ en Aygo Sport.

Vanwege het ontwerp als kwalitatief hoogwaardige stadsauto is er bij de Toyota Aygo bijzondere aandacht besteed aan de bescherming van voetgangers. Belangrijke componenten aan de voorzijde, de bumperbevestigingen, de motorkap en de voorschermen zijn zo ontworpen dat ze bij een aanrijding zo veel mogelijk energie absorberen en de kans op letsel tot een minimum beperken.

Dutchlease
Toyota Aygo tijdelijk als Dynamic BlueToyota Aygo tijdelijk als Dynamic Blue
24 juli 2013
Toyota introduceert Aygo XpressToyota introduceert Aygo Xpress
30 januari 2013
Vernieuwde Toyota Aygo in BrusselVernieuwde Toyota Aygo in Brussel
5 januari 2012
Toyota brengt twee nieuwe Aygo variantenToyota brengt twee nieuwe Aygo varianten
4 april 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum