19 april 2011
Subaru XV (2012 - 2017)

Subaru XV

Subaru toont XV Concept

Autozine
19 april 2011 | De XV Concept, die vandaag op de Autoshow van Shanghai debuteert, staat als stylingstudie model voor een compleet nieuwe generatie crossovers van Subaru. Bij de ontwikkeling van de Subaru XV Concept was 'Protren' het sleutelwoord, een samenvoeging van de Engelse termen Professional Tool en Trendy Design. Ofwel: een combinatie van brede inzetbaarheid volgens Subaru-tradities, maar dan wel verpakt in een carrosserie die menigeen moet doen opkijken.

Op zoek naar een Subaru XV?
bynco heeft er 3 vanaf € 13.880,-

Subaru XV (2012 - 2017)

De styling waarin de Protren-gedachte onmiddellijk naar voren komt zijn aan de voorzijde bijvoorbeeld het front met kenmerkende grille voorzien van elementen in carrosseriekleur en de priemende (haviksoog) koplampen, die vanuit de grille naar de buitenzijde zijn opgetrokken. De combinatie van de laaggeplaatste zwarte bumperbescherming en metallic gekleurde accenten versterken de crossover-uitstraling.

Subaru XV (2012 - 2017)

De achterzijde voorziet in een zeshoekig designelement dat overeenkomsten vertoont met het front en een daarop afgestemde vormgeving van de achterlichten. Het in elkaar overgaande lijnenspel en gekleurde styling-accenten geven de achterzijde een solide, breed aanzicht.

Met betrekking tot de functionaliteit van de XV Concept vallen diverse voorzieningen in het interieur op, zoals de middenconsole, met bovenin een touchscreen scherm waarmee de navigatie en het audiosysteem kunnen worden bediend. Daarnaast geeft het scherm een schat aan voertuiginformatie prijs.

Subaru XV (2012 - 2017)

Een andere belangrijke functie in de Subaru XV Concept is 'EyeSight', Subaru's systeem dat de bestuurder helpt zo veilig mogelijk onderweg te zijn. Via een LCD-scherm tussen de centrale meters in het dashboard heeft de bestuurder een beter zicht op de omgevingsbeelden voor de auto, die door de 'stereo' camera's van het EyeSight-systeem worden weergegeven.

AutoCoach
Subaru XV nu als Outdoor EditionSubaru XV nu als Outdoor Edition
26 september 2017
Subaru XV nu ook als Comfort en PremiumSubaru XV nu ook als Comfort en Premium
21 oktober 2014
Gratis Lineartronic CVT op Subaru XVGratis Lineartronic CVT op Subaru XV
11 juli 2013
Subaru XV wint Good Design AwardSubaru XV wint Good Design Award
2 oktober 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum