20 mei 2014
 

Subaru WRX

Subaru WRX beloond met IIHS Top Safety Pick

Autozine
20 mei 2014 | Het Amerikaanse Institute of Highway Safety (IIHS, een non-profit organisatie ondersteund door autoverzekeraars in de VS) heeft de 2015-modellen WRX en WRX STI beloond met de hoogst mogelijke veiligheidswaardering: de '2014 Top Safety Pick' (TSP). Eerder werden de modeljaar 2014 versies van de Subaru Legacy, Outback, Impreza, XV en Forester door IIHS getest en voorzien van de maximale waardering.
AutoCoach

Om een Top Safety Pick te winnen moet een voertuig de beoordeling 'Goed' verdienen bij vier verschillende botsproeven met hoge snelheid. Naast een frontale en een zijdelingse impacttest zijn dat een koprol en een beoordeling van de hoofdsteunen bij een aanrijding van achteren. Daarna wordt onderzocht of de hoofdsteunen de inzittenden voldoende beschermen tegen nekletsel.

Subaru WRX STI

Daarnaast is een beoordeling 'Goed' of 'Voldoende' noodzakelijk bij een frontale botsproef op een van de voorste hoeken. Deze in 2012 ingevoerde botsproef simuleert een aanrijding met een boom of lantaarnpaal en wordt uitgevoerd door de auto aan een snelheid van 64 km/u te laten botsen op een vast voorwerp. Hierbij raakt 25 procent van de voorzijde van de auto aan de bestuurderskant een bijna twee meter hoog vast voorwerp.

De Subaru WRX/WRX STI behaalde bij alle vijf de testen de maximale score 'Goed' voor de bescherming van de inzittenden.

IkWilVanMijnAutoAf
Subaru introducteert 4e generatie WRXSubaru introducteert 4e generatie WRX
7 april 2014
Subaru toont nieuwe WRX STISubaru toont nieuwe WRX STI
4 maart 2014
Subaru onthult nieuwe WRX STISubaru onthult nieuwe WRX STI
15 januari 2014
 

Info

Techniek

Prijs

Forum