4 maart 2014
 

Subaru WRX

Subaru toont nieuwe WRX STI

Autozine
4 maart 2014 | Op de 84e editie van de internationale autotentoonstelling van Genève presenteert Subaru de Europese versie van de nieuwe WRX STI. De nieuwe WRX STI is ontwikkeld volgens het concept 'Pure Power in Your Control'. In begrijpelijk Nederlands: het standaard Symmetrical All Wheel Drive-systeem zorgt er voor dat de WRX STI maximale sportiviteit biedt en toch simpel in de hand is te houden.

Voor de aandrijving van de WRX STI zorgt een krachtige 2,5 liter Boxermotor met turbo, goed voor een maximum vermogen van 300 pk en een maximum koppel van 407 Nm.

Subaru WRX STI

Niet alleen met deze krachtpatser onderscheidt de WRX STI zich van de minder potente modellen. Specifiek voor dit model zijn een speciaal afgestemde onderstel met meer stijfheid en een meervoudig door de bestuurder verstelbaar centraal differentieel (oftewel een DCCD, wat staat voor Driver's Control Center Differential).

Net als bij vorige generatie WRX STI, is er veel op hoge snelheid getest, onder meer op de altijd uitdagende en veeleisende Nürburgring. Tijdens die sessies heeft Subaru de prestaties van onder meer de carrosserie en het chassis maximaal  opgerekt.

De WRX STI is vanaf medio 2014 leverbaar in Nederland.

IkWilVanMijnAutoAf
Subaru WRX beloond met IIHS Top SafetySubaru WRX beloond met IIHS Top Safety
20 mei 2014
Subaru introducteert 4e generatie WRXSubaru introducteert 4e generatie WRX
7 april 2014
Subaru onthult nieuwe WRX STISubaru onthult nieuwe WRX STI
15 januari 2014
 

Info

Techniek

Prijs

Forum