31 augustus 2016
Subaru Levorg

Subaru Levorg

Vijf EuroNCAP sterren voor Subaru Levorg

Autozine
31 augustus 2016 | De Europese versie van de Subaru Levorg heeft onlangs vijf sterren en daarmee de hoogste algemene score gehaald in de meest recente Euro NCAP veiligheidstests. De onafhankelijke testinstantie beoordeelt de bescherming van volwassen inzittenden, de bescherming van kinderen in de auto, de bescherming van voetgangers en de werking van veiligheidshulpsystemen. Bij de nieuwe 2016-editie van het testprogramma wordt ook gekeken hoe goed voertuigen autonoom voetgangers detecteren en aanrijdingen weten te voorkomen.

De Levorg die binnenkort in Nederland leverbaar wordt inclusief het voetgangersdetectiesysteem EyeSight, presteerde uitstekend bij de nieuwe test. Het is de vijfde keer dat Subaru de prestigieuze vijf sterren-beoordeling behaalt bij de Euro NCAP tests. Eerder gebeurde dat al met de Legacy (2009), de Subaru XV (2011), de Forester (2012) en de Outback (2014).

Subaru Levorg

EyeSight, een standaardvoorziening op de Levorg en de Outback, werd eerder al geprezen door externe organisaties vanwege zijn uitstekende prestaties op het vlak van preventieve veiligheid. Zo kregen Subaru's met EyeSight de hoogste 'superior'-waardering bij tests uitgevoerd door het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS, een non-profit organisatie die door autoverzekeraars in de VS wordt ondersteund). In Japan behaalden voertuigen met EyeSight de hoogste JNCAP ASV+-resultaten bij verglijkbare tests georganiseerd door het Japanse Ministry of Land, Infrastructure, Transport and Tourism en het National Agency for Automotive Safety & Victims' Aid (NASVA).

EyeSight is het eerste rijhulpsysteem ooit dat alleen stereocamera's gebruikt om voertuigen en andere weggebruikers zoals voetgangers, fietsers en motorrijders te detecteren. Sinds het systeem in mei 2008 op de Japanse markt kwam, zijn diverse functies zoals remcontrole vóór een aanrijding en de adaptieve cruise control-functie enorm geprezen. Subaru's streven is om preventieve veiligheidsoplossingen toegankelijk te maken voor steeds meer klanten door EyeSight nu ook in Japan, Australië, Noord-Amerika en Europa aan te bieden.

KwikFit
Subaru Levorg nu ook met EyeSightSubaru Levorg nu ook met EyeSight
15 juli 2016
Subaru Levorg toert langs dealersSubaru Levorg toert langs dealers
20 juli 2015
Subaru maakt prijzen Levorg bekendSubaru maakt prijzen Levorg bekend
1 juli 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum