19 september 2008
Subaru Legacy Touring Wagon (- 2009)

Subaru Legacy Touring Wagon (- 2009)

Subaru Legacy en Outback verbeterd voor 2009

Autozine
19 september 2008 | Subaru heeft zijn Legacy-modellen en ook de Outback in het kader van modeljaar 2009 verbeterd. Van veel uitvoeringen zijn de consumentenprijzen ongewijzigd gebleven, ondanks een rijkere uitrusting. Alle nieuwe uitvoeringen van de Legacy en Outback komen in de loop van september beschikbaar voor de Nederlandse Subaru-dealerorganisatie.

De Legacy Sedan en Touring Wagon met tweeliter benzinemotor zijn voortaan leverbaar in een gewijzigde uitvoering: de 2.0R Exclusive Edition AWD. Deze nieuwe versie is nu tevens uitgerust met Bi-Xenon koplampen met sproeiers, audiobediening op het stuurwiel, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, sportieve grille en donker gekleurde 17-inch lichtmetalen wielen. De versies met automatische transmissie beschikken daarnaast thans over Vehicle Dynamics Control (VDC), paddlebediening aan het stuur en aparte ventilatieroosters voor de achterpassagiers. Ondanks de meeruitrusting zijn de prijzen voor de handgeschakelde versies ongewijzigd gebleven: 31.795 euro voor de Sedan en 32.995 voor de Touring Wagon.

Subaru Legacy Touring Wagon (- 2009)

Gaat het over de Legacy Sedan en Touring Wagon met 2,5 liter benzinemotor, dan voorziet het gamma nu in het type 2.5i Exclusive Edition AWD, met extra zaken als Vehicle Dynamics Control, Bi-Xenon koplampen met sproeiers, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, sportieve grille en donkere 17-inch lichtmetalen wielen. In dit geval kenmerken de uitvoeringen met automatische transmissie zich nu bovendien door de standaard montage van paddlebediening aan het stuur en aparte ventilatieroosters achterin. De prijzen voor de handgeschakelde versies bedragen: Sedan 33.795 euro en Touring Wagon 34.995 euro.

Het vlaggenschip van de Legacy Sedan en Touring Wagon-reeks is als voorheen de 3.0R Spec.B Executive AWD met automatische transmissie. Deze beschikt voor het nieuwe modeljaar af fabriek ook over keyless entry in combinatie met een start/stop-knop. De consumentenprijs voor de Sedan bedraagt 54.795 euro en voor de Touring Wagon 55.995 euro.

Bij de uitvoeringen met de Subaru Boxer Diesel-motoren blijft de 2.0D Comfort zowel qua uitrusting als qua prijs ongewijzigd in het programma, terwijl de Luxury-versie is vervangen door de rijker uitgeruste 2.0D Exclusive Edition AWD om een betere propositie in het zakelijke segment te kunnen vormen. De Exclusive Edition kreeg zaken als stuurwielbediening van de audio, een sportieve grille en donker gekleurde 17-inch lichtmetalen wielen. Ondanks de meeruitrusting van de Exclusive Edition bleef de consumentenprijs ongewijzigd, zodat de Boxer Diesel-versies van de Legacy Sedan en Touring Wagon ook in modeljaar 2009 als ijzersterke aanbiedingen blijven gelden: Comfort Sedan 35.795 euro, Exclusive Edition Sedan 37.295 euro, Comfort Touring Wagon 36.995 euro, Exclusive Edition Touring Wagon 38.495 euro.

De Outback 2.5i is er in het nieuwe modeljaar als 'Exclusive Edition' en kreeg ten opzichte van de tot dusver gevoerde Comfort-uitvoering standaardfeatures als Bi-Xenon koplampen met sproeiers, Vehicle Dynamics Control (VDC), elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en donker gekleurde 17-inch lichtmetalen wielen. De versie met automatische transmissie beschikt bovendien over paddlebediening aan het stuur en aparte ventilatieroosters voor de achterpassagiers. De prijs van de handgeschakelde versie bedraagt 36.995 euro.

Het paradepaard van de reeks is de Outback 3.0R Executive met automatische transmissie, die in het kader van modeljaar 2009 keyless entry en start/stop-knop heeft gekregen. De consumentenprijs van dit model is 55.995 euro.

Alle nieuwe uitvoeringen van de Legacy en Outback komen in de loop van september beschikbaar voor de Nederlandse Subaru-dealerorganisatie.

Wittebrug
Subaru Legacy valt in de prijzenSubaru Legacy valt in de prijzen
25 april 2005
Driemiljoenste Subaru Legacy gemaaktDriemiljoenste Subaru Legacy gemaakt
22 maart 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum