22 maart 2005
Subaru Legacy Touring Wagon (- 2009)

Subaru Legacy Touring Wagon (- 2009)

Driemiljoenste Subaru Legacy geproduceerd

Autozine
22 maart 2005 | Ruim zestien jaar nadat de eerste Subaru Legacy in de Gunma Yajima-fabriek in Japan van de band kwam, bereikte dit model een nieuwe mijlpaal in de historie van Fuji Heavy Industries Ltd.. Op 14 maart jongstleden namelijk, zag het 3.000.000-ste exemplaar het levenslicht!
AutoCoach

De Subaru Legacy gold destijds, in februari 1989, als opvolger van de Subaru Leone, die in Europa veelal als Subaru L-serie werd verkocht. Een auto met een letterlijk onverwoestbare reputatie, mede dankzij de boxermotorentechniek die Subaru tot op de dag van vandaag met succes toepast. De L-serie vormde achteraf in elk geval een uitstekende basis voor de eerste en daaropvolgende generaties Subaru Legacy, inclusief varianten als de Touring Wagon AWD en de op de Legacy gebaseerde Subaru Outback AWD.

Subaru Legacy Touring Wagon (- 2009)

Deze laatste uitvoering, feitelijk een van 's werelds eerste crossover sport-utility vehicles, werd in 1995 aan het Subaru-programma toegevoegd. Hij zorgde, samen met de Legacy-reeks, in zowel Japan, de Verenigde Staten als Europa voor een enorme toename van de populariteit van Subaru als wereldmerk.

De huidige generatie profiteert ten volle van de sinds 1989 opgedane kennis en staat wereldwijd bekend om zijn rijeigenschappen, veiligheidsniveau en techniek. En dit laatste dan niet alleen op het gebied van de vier- en zescilinder boxermotoren, maar ook als het gaat om het Symmetrical AWD-systeem, waarmee elke Legacy wordt uitgerust. Mede om die redenen is de huidige modelreeks niet alleen onverminderd populair, maar ook talloze malen onderscheiden, onder meer als Auto van het Jaar in Japan (2003-2004).

IkWilVanMijnAutoAf
Subaru Legacy en Outback verbeterdSubaru Legacy en Outback verbeterd
19 september 2008
Subaru Legacy valt in de prijzenSubaru Legacy valt in de prijzen
25 april 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum