12 mei 2004
Subaru Legacy (2003 - 2009)

Subaru Legacy (2003 - 2009)

Subaru Legacy zet zegereeks voort

Autozine
12 mei 2004 | Nog maar net bekomen van het (opnieuw) winnen van de AWD-klasse in de jaarlijkse ANWB Trekauto van het Jaar-verkiezing, kan de Subaru Legacy alweer twee nieuwe onderscheidingen in de prijzenkast bijzetten.
AutoCoach

Zo behaalden de Subaru Legacy en de Subaru Outback de hoogste veiligheidsscore ooit, in een serie tests die uitgevoerd werden door het Australische onderzoeksinstituut ANCAP (Australian New Car Assessment Program). Onderdeel van het programma zijn altijd meerdere botsproeven, die identiek zijn aan de proeven zoals die in het kader van Euro-NCAP in Europa en het IIHS in de Verenigde Staten worden uitgevoerd. Het betreft een frontale offset crash met 64 km/h, een zijdelingse botsing met 50 km/h en een voetgangerproef, die uitsluitsel geeft over de verwondingen bij voetgangers wanneer zij worden geschept door een auto die 40 km/h rijdt.

Subaru Legacy (2003 - 2009)

Aan de hand van de resultaten werden de Subaru's gewaardeerd met een veiligheidsscore van 35,52 punten, terwijl 37,0 punten het maximaal haalbare is. Een dergelijke, hoge score is nimmer eerder door een auto bij ANCAP behaald. Overigens deed het ANCAP de proeven met auto's die waren voorzien van zowel gordijn- als zij-airbags. Echter, met of zonder deze voorzieningen kregen de Subaru's uiteindelijk een schitterende 5 Sterren-veiligheidswaardering, mede gezien hun ijzersterke structuur! Overigens behaalde de Subaru Forester vorig jaar al een 5 Sterren-waardering in de ANCAP-proeven.

Op een geheel ander vlak, namelijk als het vooral om de allround All Wheel Drive-eigenschappen gaat, heeft de Subaru Legacy een titel op zijn cv kunnen schrijven. De lezers van Europa's grootste 4x4-tijdschrift, Auto Bild Alles Allrad (oplage ruim 75.000 stuks), hebben de Legacy namelijk uitgeroepen tot hun favoriet als het om middenklasseauto's met vierwielaandrijving gaat. De Legacy liet daarmee onder meer de Audi A4 quattro (2-de) en Audi A6 quattro (3-de) achter zich.

Wittebrug
Subaru Legacy viert 20e verjaardagSubaru Legacy viert 20e verjaardag
9 juni 2009
Subaru Legacy verbeterd voor 2007Subaru Legacy verbeterd voor 2007
31 augustus 2006
LPG- en navigatievoordeel bij SubaruLPG- en navigatievoordeel bij Subaru
15 maart 2006
Internationale lof voor Subaru LegacyInternationale lof voor Subaru Legacy
14 februari 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum