7 augustus 2006
Subaru B9 Tribeca

Subaru B9 Tribeca

Subaru B9 Tribeca vanaf oktober bij de dealer

Autozine
7 augustus 2006 | Subaru introduceert de geheel nieuwe B9 Tribeca. Het is geen geheim dat de Subaru B9 Tribeca in eerste instantie werd ontwikkeld voor de Noord-Amerikaanse markt, waar de auto al enige tijd succesvol is. Het duurde niet lang voordat ook de Europese importorganisaties te kennen gaven dat de B9 Tribeca uitstekend in hun portfolio zou passen. Vandaar dat Subaru op basis van de Amerikaanse uitvoering een Europese versie ontwikkelde, die medio oktober op vaderlandse bodem arriveert.
AutoCoach

De combinatie van Symmetrical AWD en de gelauwerde boxermotortechniek zijn als het ware met Subaru verweven. In het geval van de Subaru B9 Tribeca betreft het de zescilinder krachtbron (koppel 297 Nm bij 4.200 tpm, vermogen 180 kW/245 pk bij 6.600 tpm), bekend van de topversies in de Legacy- en Outback-range. Deze is gekoppeld aan een vijftraps automatische Sportshift transmissie. De topsnelheid die de B9 Tribeca met deze krachtbron realiseert is 195 km/h.

Subaru B9 Tribeca

De lengte en breedte bedragen respectievelijk 4.855 en 1.880 mm. Uiteraard komen de afmetingen van de auto volledig ten goede aan de vijf- of zevenpersoons (5+2) interieurruimte, vooral in de breedte en lengte. Bewust koos Subaru er niet voor om de auto extreem hoog te bouwen (1.675 mm), zoals dat bij veel SUV's het geval is. Enerzijds omdat dit resulteert in loze ruimte en een minder gunstige stroomlijn, anderzijds om het zwaartepunt van de B9 Tribeca laag te houden, voor een optimale balans en stabiliteit. In die zin wijkt de Europese uitvoering niet af van de Amerikaanse B9 Tribeca. Andere zaken zijn juist wel aangepast; zo kan het Europese type onder meer een hoger aanhangwagengewicht aan (geremd: 2.000 kg) en is hij voorzien van elektrisch inklapbare zijspiegels. Tevens is het onderstel aangepast aan Europees gebruik, wat hogere eisen stelt aan factoren als wendbaarheid, handling en cruisen op hoge snelheden.

In basis Comfort en Luxury-uitvoering gaat het bij de Subaru B9 Tribeca om een auto met vijf zitplaatsen, aangevuld met nog eens twee neerklapbare stoelen in de Executive-uitvoering. Deze twee extra stoelen verdwijnen bij het neerklappen geheel in de vloer, zodat een vlakke laadruimte voor bagage ontstaat. In het geval van de vijfpersoons uitvoering kan er zoals gesteld gekozen worden uit twee uitrustingsniveau's, te weten Comfort en Luxury. De 5+2-versie van de B9 Tribeca is er in een extra luxueuze Executive-uitvoering. In alle versies is de 3.0-H6 motor gemonteerd, evenals de automatische vijftraps Sportshift-transmissie.

De grille van de B9 Tribeca geeft het nieuwe Subaru-gezicht weer en verbeeldt feitelijk twee gespreide vleugels. Ten opzichte van de Amerikaanse versie is de voorbumper van de Europese Tribeca gewijzigd, om te kunnen voldoen aan de Europese voetganger-veiligheidseisen. Verder kenmerkt de voorbumper zich door grote luchtinlaten om de sportieve inborst van de B9 Tribeca te benadrukken. Opvallend zijn tevens de brede, low-profile 255/55 banden.

Subaru B9 Tribeca

Consumentenprijzen voor de Subaru B9 Tribeca AWD:

  • 3.0R Automaat Comfort (5 pers.): € 57.105,-
  • 3.0R Automaat Luxury (5 pers.): € 64.105,-
  • 3.0R Automaat Executive (5+2 pers.): € 68.105,-
IkWilVanMijnAutoAf
Vijf sterren voor Subaru B9 TribecaVijf sterren voor Subaru B9 Tribeca
24 november 2006
Subaru maakt prijs B9 Tribeca bekendSubaru maakt prijs B9 Tribeca bekend
19 mei 2006
Subaru B9 Tribeca toch naar EuropaSubaru B9 Tribeca toch naar Europa
11 maart 2005
Subaru B9X op Detroit motorshowSubaru B9X op Detroit motorshow
10 november 2004
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum