8 februari 2011
 

SsangYong SUT-1

SsangYong toont SUT-1 Concept in Geneve

Autozine
8 februari 2011 | Na een afwezigheid van twee jaar is SsangYong terug op de Autosalon van Genève. Deze terugkeer markeert de hernieuwde aanwezigheid van de Koreaanse constructeur op de internationale automobielscène. Dat het bedrijf is blijven investeren in de toekomst, wordt nu in Genève getoond in de vorm van de SUT 1 Concept.
 

De nieuwe pick-up 'SUT 1 Concept' koppelt de voordelen van een cross-over met vier portieren en de praktische mogelijkheden van een pick-up.

SsangYong

Dankzij zijn lengte van 4.985 meter, zijn breedte van 1.910 meter en een hoogte van 1.755 meter biedt hij een overvloed aan zit- en laadruimte, die ook nog eens variabel is.

De dieselkrachtbron ontwikkelt maximaal 155 pk, terwijl het maximumkoppel van 360 Nm beschikbaar is over een breed nuttig toerentalgebied dat van 1.500 tot 2.800 o/m vrijkomt.

Het nieuwe model wordt naar keuze uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automaat en is leverbaar met voorwiel- en vierwielaandrijving. In Europa start de verkoop in het voorjaar van 2012.