20 januari 2011
 

SsangYong

Ssangyong officieel terug in Nederland

Autozine
20 januari 2011 | Ssangyong is officieel terug op de Nederlandse markt. De toekomst van het Koreaanse merk is volgens een woordvoeder door de samenwerking met het Indiase Mahindra & Mahindra verzekerd. De terugkeer van Ssangyong in Nederland wordt gemarkeerd door de introductie van de volledig nieuwe Ssangyong Korando die met onmiddellijke ingang leverbaar is.
 

Ssangyong Motors Middle Europe, onderdeel van de Belgische Groep Alcopa, heeft in Alblasserdam een Nederlandse vestiging opgericht, Ssangyong Motors Nederland, die sinds eind vorig jaar operationeel is.

SsangYong

De afgelopen maanden heeft Ssangyong Motors Nederland haar plannen en toekomstverwachtingen voorgelegd aan de voormalige Ssangyong-dealerbedrijven in ons land, die nagenoeg allemaal positief reageerden. Vooral nadat tijdens rij-impressies kennis was gemaakt met de nieuwe Ssangyong Korando.

Feike van den Oever, General Manager Benelux: "Wij zijn enthousiast over de positieve reacties van de voormalige Ssangyong-dealers in Nederland en België. De eerste dealercontracten in de Benelux zijn inmiddels getekend en wij verwachten op korte termijn een basis distributienetwerk in de Lage Landen te hebben opgezet. In Nederland zal dat netwerk bestaan uit zo'n 25 dealers".

Peter Broerse, Regional Manager Ssangyong Motors Nederland: "Ssangyong is weer volledig 'up and running' in ons land. Naast de nieuwe Korando, die vanaf april leverbaar wordt met een automatische transmissie alsmede met een 149-pk motor, voeren wij ook de andere modellen: Korando, Rexton, Rodius en Actyon Sports. Op de Autosalon van Brussel was er veel aandacht van het publiek voor de nieuwe Ssangyong Korando en dat geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst".

SsangYong

Ook de onderdelenvoorraad en –logistiek zijn op orde gebracht dankzij het eigen warehouse in Kontich België, en SsangYong's Europese warehouse in Breda. De eerste zending Korando's zijn in de Benelux gearriveerd en de verkoop is dan ook begonnen.

Als eerste nieuwe model introduceert Ssangyong nu de nieuwe Korando. Het design komt uit de beroemde Italiaanse ontwerpstudio van Giugiaro. De eerste uitvoering in Europa heeft een in Europa ontwikkelde 2.0 dieselmotor (175 pk), in de eerste helft van volgend jaar gevolgd door een versie met teruggeschroefd vermogen. Ook staat een 2-liter benzinemotor op het programma en in de toekomst zullen andere motorvarianten beschikbaar komen.