23 september 2010

SsangYong

SsangYong officieel terug in Nederland

23 september 2010 - SsangYong is officieel terug op de Nederlandse markt. Het Koreaanse merk is na een moeilijke periode door de inzet van de Koreaanse overheid en de Koreaanse banken op weg naar volledig herstel. Vooral ook nadat bekend is geworden dat er voor een overname een principeakkoord is bereikt met het daadkrachtige Mahindra & Mahindra uit India. Nog dit jaar zal SsangYong een nieuw model op de markt brengen, de Korando.
AutoCoach

SsangYong zal in zes landen, waaronder Nederland, vertegenwoordigd worden door de Belgische Alcopa-groep, die ook al importeur is van Hyundai, Suzuki en Isuzu. Naast Nederland zal Alcopa ook de import van SsangYong overnemen in België, Luxemburg, Duitsland, Polen en Zwitserland, waar de onderneming voorheen reeds de import sinds 2004 voor zijn rekening nam.

SsangYong

Alcopa is een familiebedrijf uit België. Het bedrijf is in 1937 opgericht door Albert Moorkens en de eerste activiteit was de productie en distributie van motorfietsen. Momenteel biedt Alcopa werkgelegenheid aan ruim 1.600 medewerkers, die ondermeer werkzaam zijn bij meerdere internationale auto-importbedrijven en in de retailsector. In 2009 bedroeg de jaaromzet ruim 1 miljard euro. De groep is momenteel importeur van Hyundai in België, Luxemburg en Zwitserland, Suzuki in België en Luxemburg en van Isuzu in de Benelux en in Polen. Op jaarbasis verkoopt Alcopa 40.000 nieuwe voertuigen.

SsangYong

Matthias Sileghem van de Alcopa Groep: "Wij hebben veel vertrouwen in SsangYong. Het management van het bedrijf bestaat uit ervaren en deskundige bestuurders die hun sporen in de internationale automobielindustrie ruimschoots hebben verdiend, terwijl de voorgenomen samenwerking met Mahindra & Mahindra veel perspectief biedt voor de ontwikkeling van nieuwe voertuigen. Aangezien we de distributie van SsangYong in zes landen in handen krijgen hebben we de mogelijkheid een sterke back-office op te zetten, die de lokale teams kan ondersteunen. Alcopa heeft zeer veel expertise op het gebied van import en retail van verschillende merken, dus ook de basis voor het distributienetwerk in Nederland is stevig. Wij zijn nu in versneld tempo bezig met het opzetten van de importorganisatie en het distributienetwerk. Dat zal deels bestaan uit bestaande SsangYong-dealers, maar ook zijn wij op zoek naar automobielbedrijven die met ons het merk SsangYong in Nederland verder willen laten groeien".

SsangYong

Eind dit jaar zal de SsangYong Korando zijn opwachting maken op de markt. Bij de ontwikkeling van dit model zijn nauwgezet de laatste trends op de Europese markt gevolgd. Het design komt uit de Italiaanse ontwerpstudio van Giugiaro. De eerste uitvoering die naar Europa komt is voorzien van een in Europa ontwikkelde 2.0 dieselmotor (175 pk), enkele maanden later gevolgd door een versie met teruggeschroefd vermogen. Ook staat een 2-liter benzinemotor op het programma.

SsangYong

SsangYong verwacht nog ruim voor het einde van dit jaar de definitieve overeenkomst met Mahindra & Mahindra te ondertekenen, waardoor het meerderheidsbelang in handen zal komen van de toonaangevende Indiase autoproducent. In eigen land is Mahindra & Mahindra de marktleider op het gebied van pick-up- en SUV-modellen. Mahindra & Mahindra is in 1945 opgericht en de eerste activiteit was het in licentie produceren van de Willys Jeep. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar een concern met een omzet van $ 7,1 miljard en biedt het wereldwijd werkgelegenheid aan ruim 100.000 medewerkers. Belangrijkste activiteiten zijn de productie van auto's, tractoren en de ontwikkeling van informatietechnologie. Ook is Mahindra & Mahindra actief op het gebied van financiële diensten, de ontwikkeling van infrastructuren, toerisme, handel en logistiek. Onlangs heeft Mahindra het meerderheidsbelang verworven in REVA Electric Car Co Ltd. (Mahindra REVA), waarmee ook een sterke positie wordt ingenomen op het gebied van elektrische auto's.

Wittebrug
Dutchlease